TikTok: Τα 5 trends που ξεχώρισαν το 2023
Κάθε πότε σκέφτεται ένας μέσος άντρας τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Τι τρώει άραγε μια γυναίκα για δείπνο, όταν δεν τη βλέπει κανείς; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απορίες που έλυσαν οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok

Η χρονιά που μας πέρασε δεν μοιάζει να φέρθηκε ιδιαιτέρως καλά στα αγαπημένα μας κοινωνικά δίκτυα. Το πρώην Twitter και νυν X μοιάζει να βιώνει μια υπαρξιακή κρίση. Το Instagram καλείται μέσα από το Threads να επανεφεύρει τον εαυτό του, ενώ το Facebook βλέπει τους λογαριασμούς που το τροφοδοτούν με περιεχόμενο ολοένα να μειώνονται.

Μοναδικός νικητής, χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό, στέφεται το TikTok, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και τα βίντεο μικρής διάρκειας, που δίνουν όμως απαντήσεις σε «μεγάλα» ερωτήματα: Κάθε πότε σκέφτεται ένας μέσος άντρας τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Υπάρχει άραγε κάποια συνταγή στην οποία δεν μπορείς να εντάξεις το τυρί κότατζ; Τι τρώει άραγε μια γυναίκα για δείπνο, όταν δεν τη βλέπει κανείς; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις… δομικές απορίες της ανθρώπινης φύσης, στις οποίες έδωσαν φέτος τις απαντήσεις οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok.

Το ερώτημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Γράφτηκαν ολόκληρα άρθρα για χάρη του. Μας έβγαλε από την άβολη θέση όταν δεν ξέραμε πώς να σώσουμε μια βαρετή συζήτηση. Κυρίως όμως μας παραξένεψε βαθιά. Ο λόγος για το δημοφιλέστατο trend του 2023, που είναι το «Πόσο συχνά σκέφτονται οι άντρες τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;».

Η ερώτηση μπορεί να ακούγεται ιδιαιτέρως περίεργη, οι απαντήσεις όμως των αντρών, που σε εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό απάντησαν «μια φορά την εβδομάδα», εκτόξευσαν τις θεάσεις των αντίστοιχων βίντεο. Δημιουργήθηκαν βέβαια και τα αντίστοιχα σίκουελ που κλήθηκαν να απαντήσουν στο εύλογο «μα, γιατί;». Ενδεικτικά, το #romanempire έχει 3,3 δισεκατομμύρια προβολές.

 

@chessreed Work song… #romanempire #hozier #worksong ♬ Work Song (Other Voices Series 19) – Hozier

Το «girl dinner» ήταν κάτι παραπάνω από πρόχειρο φαγητό

Οι συνταγές έχουν την τιμητική τους στο TikTok. Από το πώς να κάνεις ομελέτα στο air fryer και το πώς να φτιάξεις γλυκό με τρία υλικά, μέχρι τριώροφες τούρτες και χειροποίητα ζυμαρικά. Οτιδήποτε και αν ονειρευτούν οι γευστικοί μας κάλυκες θα το έχουν σκεφτεί πριν από εμάς οι φίλοι μας οι TikTokers. Το συγκεκριμένο trend, με τα 2,9 δισεκατομμύρια προβολές, δεν εστιάζει σε γαστρονομικές τάσεις, ενώνει όμως εκατομμύρια γυναίκες που ομολογούν τις ένοχες (και απλουστευμένες) απολαύσεις τους όταν τρώνε μόνες τους βραδινό στο σπίτι.

Σκέτα ζυμαρικά με τυρί, τηγανιτές πατάτες με μαγιονέζα, μικρά πλατό αλλαντικών, κονσέρβα καλαμποκιού πασπαλισμένη με αλάτι. Εδώ δεν έχουμε θεοποίηση υλικών και συνταγών, αλλά μια ρεαλιστική ματιά στην κουζίνα της διπλανής πόρτας που ίσως να θυμίζει και τη δική μας.

 

@gracestamariaamy girl dinner x♬ original sound – karma carr

Οι κόκκινες και οι μπεζ σημαίες

Το συγκεκριμένο trend μπορεί να κάνει λόγο για σημαίες, δεν αναφέρεται όμως σε κάποια χώρα, αλλά σε εκείνες τις συνήθειες, ή τα χαρακτηριστικά, που εντοπίζουμε στον ερωτικό μας σύντροφο, όταν αρχίζουμε να βγαίνουμε μαζί του. Τα κόκκινα σημαιάκια (red flags) είναι αυτά που θα έπρεπε να μας βάλουν σε σοβαρές υποψίες, ενώ τα μπεζ είναι αυτά που δεν τα θεωρούμε απαραιτήτως αρνητικά, απλά θα έπρεπε να τα έχουμε υπό παρακολούθηση. «Δεν του αρέσει να τρώει χωρίς να μιλάμε», «κορνάρει και χαιρετάει αγνώστους για πλάκα», «δεν ξεχωρίζει το δεξιά από το αριστερά» είναι μερικά μόνο από τα μπεζ σημαιάκια των 1,4 δισεκατομμυρίων προβολών.

 

@holly.drummond I could make series on this #beigeflags ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

Η ζωή μας σαν ταινία του Γουές Αντερσον

Οι οθόνες μας έγιναν λίγο πιο όμορφες όταν οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok αποφάσισαν να αποτυπώσουν την καθημερινότητά τους μέσα από την αισθητική του αγαπημένου Αμερικανού σκηνοθέτη Γουές Αντερσον. Φυσικά δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα βίντεο που έδιναν οδηγίες και συμβουλές για το πώς μπορούν οι χρήστες να δημιουργήσουν μία παραμυθένια εκδοχή της ζωής τους. Ο ίδιος ο Αντερσον όμως δεν φάνηκε να διασκεδάζει καθόλου με αυτά τα βίντεο, καθώς, όπως δήλωσε, αρνήθηκε να τα παρακολουθήσει προκειμένου να προστατεύσει, όπως είπε, τον εαυτό του. «Δεν θέλω να σκέφτομαι “Αυτό κάνω; Αυτό εννοώ;”. Δεν θέλω να δω τι νομίζουν οι άλλοι ότι κάνω γιατί μετά μπορεί να αρχίσω να το κάνω».

 

@esno.art How to create the perfect Wes Anderson edit #wesanderson #alexandredesplat #wesandersonedit #wesandersonaethetic ♬ Obituary – Alexandre Desplat

Τα φίλτρα που μας γερνούν

Υπάρχουν τα φίλτρα που μεταμορφώνουν τις φωτογραφίες μας σε πορτρέτα της δεκαετίας του ’80. Φίλτρα που αποφασίζουν για εμάς ποιο χρώμα μαλλιών μας ταιριάζει καλύτερα. Φίλτρα που σβήνουν από πάνω μας τον χρόνο, αλλά και φίλτρα που τον προσθέτουν. Το τελευταίο δεν είναι άλλο από το aged filter που προσθέτει πάνω μας δεκαετίες και ρυτίδες χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Περιέργως, το 2023 οι νεαροί χρήστες του TikTok όχι μόνο δεν τρόμαξαν με την προοπτική του γήρατος, αλλά μάλλον το διασκέδασαν, καθώς το συγκεκριμένο hashtag είχε πάνω από 860 εκατομμύρια προβολές.

 

@dermguru This new aging filter is an accurate representation of the aging process. But you can age more rapdily (or more slowly) depending on what you do to your skin as well as lifestyle choices. #agingfilter #agingfilter😬👵⏰ #antiaging #agewithgrace #dermguru #dermreacts ♬ Can’t Help Falling in Love – Elvis Presley

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;