Νέα Σμύρνη: Η απολογία του 18χρονου - «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πιστέψτε με σας ικετεύω»
Όλα όσα υποστήριξε κατά την απολογία του στην 10η τακτική ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που δολοφόνησε τον αδερφό του με ψαλίδι στη Νέα Σμύρνη. «Νομίζω ότι ζει, δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ», υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Το κατώφλι της 10ης ανακρίτριας πέρασε νωρίτερα το πρωί ο 18χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου αδερφού του στη Νέα Σμύρνη, υποστηρίζοντας πως λατρεύει τον αδερφό του και πάνω στην «κακιά στιγμή» συνέβησαν όλα. Περιγράφοντας όλα όσα έγιναν την μοιραία εκείνη μέρα στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, ο 18χρονος τόνισε πως ο 16χρονος ξεκίνησε τον καβγά και πως τον χτύπησε στο πρόσωπο και το χειρουργημένο του χέρι για να του πάρει μια μπλούζα.

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου»

Μιλώντας στην ανακρίτρια ο 18χρονος ανέφερε πως «δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από τη ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που, άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο πατρικό μου σπίτι στη Νέα Σμύρνη, ενώπιον της γιαγιάς μου, της μητέρας μου και της συντρόφου μου τον τραυμάτισα θανάσιμα».

Παράλληλα μίλησε και για τη σύντροφό του, σημειώνοντας πως είναι και εκείνη ένα «βασανισμένο» παιδί και έτσι ταίριαξαν. Τόνισε πως αγαπιούνται πολύ και πως «είναι εκείνη που ένιωθα πως, όταν είμαι μαζί της, ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη».

Για την ημέρα του συμβάντος τόνισε ότι, «ο μικρότερος αδελφός μου συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές, διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά, όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι. Τότε, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα, μια ασήμαντη αφορμή για όλους θα πείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα -που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου– είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία».

«Είχε και εκείνος κοπέλα, του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα, ίσως είδε εμένα με την κοπέλα μου και ζήλεψε, δεν ξέρω, δεν τον κατηγορώ, τον αγαπώ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι δίπλα μου έστω και ξύλο που μου ρίχνε ή του έριχνα και μετά τα βρίσκαμε πάντα. Μάλιστα, τις γιορτές είχε έρθει και ο μπαμπάς μου να μάς πάρει να βγούμε μαζί, που όντως έγινε. Τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο κα. ανακρίτρια, πιστέψτε με, λέω αλήθεια. Γνωρίζω ότι αυτό που έκανα ήταν πολύ κακό, αλλά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

»Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος, και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορές έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας, όπως και η γιαγιά μαςΔεν ήθελα να τον σκοτώσω κα. ανακρίτρια. Πιστέψτε με, σας ικετεύω. Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι για το οποίο δεν είχα καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου», συμπλήρωσε στην απολογία του.

Τέλος, ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως για την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από όλους. «Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω. Συνεχίζοντας, πάλι απολογούμαι ενώπιον σας, καθώς ο τσακωμός μας εκείνη την ημέρα μου προκάλεσε μεγάλο πόνο, ήταν ένα δυνατό παιδί και παρά τις παρακλήσεις μου να σταματήσει, αυτός συνέχιζε και μου προκαλούσε οργή, ενώ εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω διότι είχα σπασμένο το αριστερό μου χέρι, (έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είναι σε γύψο).

»Μετά την πράξη μου, στην οποία και πάλι σας δηλώνω αληθώς ενώπιον σας κυρία πρόεδρε, αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτό το ψαλίδι που τελικά κόστισε τη ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τον πονέσω και εγώ, όπως έκανε και εκείνος, αμύνθηκα στην επίθεσή του. Όμως, ακόμη δεν πιστεύω πως ένα χορτοκοπτικό ψαλίδι στέρησε τη ζωή στον αδελφό μου. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει η κακιά η στιγμή, που βέβαια υπήρξαν αρκετές μεταξύ εμού και του αδελφού μου, τσακωμοί, χτυπήματα, μετάβαση στα αστυνομικά τμήματα, ζηλοφθονίες για ασήμαντες αφορμές, αλλά και μια καταρρακωμένη ψυχολογική μας κατάσταση».

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
1'
33 - 45
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
3'
36 - 29
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;