Παναγιώτης Μπουγιούρης στο neolaia.gr: «Στη ζωή μου αντιμετωπίζω το απροσδόκητο στωικά»
Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μας μιλά για την παράσταση «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για την ταινία που συμμετέχει και την οποία θα δούμε τον Δεκέμβριο στον κινηματογράφο.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μιλά αποκλειστικά στο neolaia.gr με αφορμή τον ρόλο του στη νέα παράσταση «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας».

Πρόκειται για τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov, την οποία σκηνοθετεί η Ταμίλλα Κουλίεβα και ανεβαίνει στο Ίδρυμα ο Μιχάλης Κακογιάννης από τις 7 Νοεμβρίου.

Η αφίσα της παράστασης «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας».

Σημειώνεται ότι στην παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια του αγαπημένου ράπερ, ΛΕΞ, ο οποίος εκφράζεται σχεδόν «ποιητικά» πολύ συχνά για την κοινωνία και τις σκοτεινές εκφάνσεις της μέσα από τη μουσική του.

Δείτε το trailer της παράστασης: 

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στο neolaia.gr

Ο δημοφιλής ηθοποιός, μέρος του καστ και πρωταγωνιστής της πολυαναμενόμενης θεατρικής παράστασης, μιλά σήμερα στο neolaia.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, μας παραθέτει τις σκέψεις του για το έργο και τον ρόλο του, ενώ μοιράζεται μαζί μας όλα αυτά που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε…

  • Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τη νέα παράσταση που πρωταγωνιστείτε με τίτλο «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας»; Τι πραγματεύεται το έργο; 

«Είναι ένα έργο στο φάσμα της κωμωδίας, που φτάνει τα όρια της σάτιρας, της μαύρης κωμωδίας έως και την κωμωδία παραλόγου, όπου οι συνθήκες ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλιστικό και την αλληγορία! Η ιστορία μας ξεκινάει με την έλευση τριών κούριερ για να παραδώσουν στον ανυποψίαστο, νεαρό Σεργκέι, ένα… δεματάκι!».

Πείτε μας δυο λόγια για τον ρόλο που ενσαρκώνετε; Τι είναι αυτό που (ίσως) σας έχει δυσκολέψει και τι αυτό που αγαπήσατε στον ρόλο σας;

«Εγώ ενσαρκώνω τον κούριερ νούμερο 1, τον αρχικούριερ όπως λέμε χαριτολογώντας στην πρόβα! Αυτό που με δυσκόλεψε πιο πολύ σε αυτόν τον ρόλο είναι ότι είναι υπεύθυνος για την “ενορχήστρωση” των υπολοίπων αλλά και της ιστορίας γενικότερα και συγχρόνως ότι πρέπει να εκπέμπει μια ανεπιτήδευτη επικινδυνότητα χωρίς να ξεφεύγει από την αμεσότητα του κωμικού! Αυτό που αγαπώ σε αυτόν τον ρόλο είναι οι ευρηματικές του ατάκες!».

  • Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στη σημερινή κοινωνία και στην προηγούμενη δεκαετία στην οποία γράφτηκε αυτό το θεατρικό έργο;

«Φυσικά! Υπέρ το δέον! Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, έτσι κι αλλιώς, που γράφτηκε και αναφέρεται στην τελευταία δεκαετία. Είναι ένα τελείως σύγχρονο έργο απ´ όλες τις απόψεις!». 

  • Ο συγγραφέας καταπιάνεται με πολιτικά, κοινωνικά και υπαρξιακά θέματα, αλλά αναφέρεται και στο ανεξήγητο και το απροσδόκητο που έρχεται ξαφνικά στη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου. Σας έχει συμβεί κάτι απροσδόκητο που θα θέλατε να μοιραστείτε; Και αν ναι, πώς το αντιμετωπίσατε;

«Σωστά. Η αναπάντεχη έλευση των κούριερ είναι το εύρημα για να μιλήσει ο συγγραφέας για άλλα κωμικοτραγικά κοινωνικά, πολιτικά ακόμη και υπαρξιακά θέματα! Παρ’ όλα αυτά είναι στη φύση των ηθοποιών να κυνηγούν το απροσδόκητο, και να μπορούν να ζουν κάποιες φορές τις τραγικές συνέπειες του απροσδόκητου μέσα από τους ρόλους τους. Γι’ αυτό νομίζω ότι στην προσωπική μου ζωή αντιμετωπίζω το απροσδόκητο μάλλον στωικά!».

  • Η ζωή του ηθοποιού, ειδικά πάνω στο σανίδι, είναι γεμάτη απροσδόκητα. Κατά τη γνώμη σας, πώς μπορεί να ανταπεξέλθει ένας ηθοποιός στις δύσκολες συνθήκες που έχει εκ φύσεως το επάγγελμα;

«Μετά από 24 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας ακόμη αναρωτιέμαι! Με στενοχωρεί βέβαια που δεν έχω βρει ακόμη κάποια συνταγή γι’ αυτό, αλλά σίγουρα απαιτεί μεγάλη διαθεσιμότητα και αυταπάρνηση!».

  • Αρκετοί νέοι άνθρωποι γράφονται σε θεατρικές σχολές για να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Ποια συμβουλή θα τους δίνατε;

«Νομίζω ότι δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω κανέναν.».

  • Ετοιμάζετε κάτι τηλεοπτικό αυτή την περίοδο;

«Όχι, μετέχω όμως ήδη στις πρόβες για μια άλλη θεατρική παράσταση, που θα ανεβεί τον Δεκέμβρη στο θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, πάνω στο καινούργιο έργο της Γιασμίν Ρεζά, Bella Figura, όπου θα συναντηθώ επί σκηνής με την αγαπημένη μου συνάδελφο Φαίη Ξυλά και παράλληλα περιμένω εναγωνίως πάλι τον Δεκέμβρη, την πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς του Καπετάν Μιχάλη, του Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους, που μου χάρισε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας μου, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Αιμίλιο Χειλάκη».

View this post on Instagram

A post shared by Panagiotis Bougiouris Official (@panagiotis_bougiouris_page)

  • Πώς βλέπετε την επιστροφή της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση και ειδικά τις σειρές εποχής;

«Πολύ σπουδαία! Λατρεύω τις σειρές και τους ρόλους εποχής». 

  • Υπάρχει κάποιος ρόλος στο θέατρο που δεν έχετε κάνει και θα θέλατε πάρα πολύ;

«Αγαπώ όλους τους κλασικούς ρόλους και κυρίως τον Σαίξπηρ, αλλά θα ήθελα να παίξω περισσότερο Μολιέρο! Επίσης, έμαθα ότι φέτος θα συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο ο σπουδαίος Θεόδωρος Τερζόπουλος, θα το θεωρούσα τιμή μου να με καλέσει!».

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;