Δουβλίνο: Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο κλείνει κάθε Χριστούγεννα για... αγιασμό
Το έθιμο κρατάει από το 1947

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, κλείνει κάθε χρόνο ανήμερα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσει ιερέας να ευλογήσει τα αεροπλάνα.

Στις 25 Δεκεμβρίου δεν έγιναν προσγειώσεις, ούτε απογειώσεις πτήσεων, ώστε να τηρηθεί έθιμο του αγιασμού που χρονολογείται πίσω στο 1947.

«Παραδοσιακά, ο αγιασμός αφορούσε αεροσκάφη της Aer Lingus, όλα εκ των οποίων φέρουν το όνομα κάποιου Αγίου» εξήγησε ο Graeme McQueen, εκπρόσωπος Τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, στο CNN.

«Το 1947, ο αγιασμός γινόταν κάθε καλοκαίρι, αλλά από το 1967 και ύστερα, με το αεροδρόμιο να είναι όλο και πιο πολυσύχναστο, γίνεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, τη μοναδική ημέρα που το αεροδρόμιο είναι κλειστό» συμπλήρωσε.

Αυτές τις μέρες, ο ιερέας δεν ασχολείται μόνο με τα αεροσκάφη της Aer Lingus, αλλά έχει επεκτείνει τη Λειτουργία και σε άλλες εταιρείες και στο προσωπικό.

Τα τελευταία χρόνια ο αγιασμός γίνεται από τον πατέρα Desmond Doyle, τον εφημέριο της εκκλησίας του αεροδρομίου. Πλην του ναού, υπάρχει και μία αίθουσα για προσευχές ατόμων διαφορετικών θρησκευμάτων.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Doyle φαίνεται να μεταφέρει ένα δισκοπότηρο με αγιασμό στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από έναν άλλο ιερέα, καθώς και από την αστυνομία του αεροδρομίου.

Στο παρελθόν, τα αεροπλάνα ευλογούνταν ένα ένα, ξεχωριστά, αλλά πλέον αυτό είναι αδύνατο. Το 2022 πέρασαν από το αεροδρόμιο 30,2 εκατομμύρια επιβάτες – μια αύξηση σχεδόν 250% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντ’ αυτού, ο ιερέας πραγματοποιεί έναν γενικό αγιασμό στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;