New York Times: Μηνύουν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου
Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιήσαν το περιεχόμενό της χωρίς άδεια, για να εκπαιδεύσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times μήνυσε τη Microsoft και την OpenAI, καταγγέλοντας καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της, για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Στην μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη, οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια, για να δημιουργήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του chatbot ChatGPT της OpenAI και του Copilot της Microsoft.

Οπως επιχειρηματολογεί το νομικό τμήμα της εφημερίδας, τα εργαλεία Α.Ι. εκπαιδεύτηκαν πάνω σε εκατομμύρια άρθρα των Times, αντλώντας υλικό για να προσφέρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών.

Η αγωγή ανοίγει ένα νέο μέτωπο σε μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης για τα οικονομικά του διαδικτύου, τα κέρδη και τις αποζημιώσεις, «μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία», σύμφωνα με τους Times.

Οι New York Times εκτιμούν πως είναι από τις μεγαλύτερες πηγές πληροφοριών για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI και της Microsoft. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφημερίδας, τα εργαλεία A.I. «εκτρέπουν» την ψηφιακή κίνηση μειώνοντας την επισκεψιμότητα στην εφημερίδα, στερώντας από την εταιρεία έσοδα από διαφημίσεις, άδειες και συνδρομές, αναφέρει η αγωγή. 

Οι Times ζητούν αποζημίωση, και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους.

«Το δημοσιογραφικό έργο των Times είναι το αποτέλεσμα συνεισφοράς χιλιάδων δημοσιογράφων, η απασχόληση των οποίων κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως», ανέφεραν οι Times. «Οι εναγόμενοι έχουν πρακτικά αποφύγει να δαπανήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι Times επένδυσαν για τη δημιουργία αυτού το έργου, χρησιμοποιώντας το χωρίς άδεια ή καταβολή αποζημίωσης».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
48'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
48'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΗΜ
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΗΜ
40 - 36
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;