Βραζιλία: Χήνες σε ρόλο «δεσμοφύλακα» σε φυλακή - Αντικατέστησαν τους σκύλους
Τα θορυβώδη πτηνά πρόκειται να αναλάβουν τη «δουλειά» που έκαναν μέχρι πρότινος σκύλοι, ως «φύλακες» περιμετρικά του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Μια ομάδα από χήνες έχει «στρατολογηθεί» με σκοπό να αντικαταστήσει τα σκυλιά που φρουρούσαν την περίμετρο μιας φυλακής στη νότια πολιτεία Σάντα Καταρίνα στη Βραζιλία.

Αποστολή αυτής της ομάδας χηνών, που έχει τοποθετηθεί μεταξύ των δύο εξωτερικών περιφράξεων της φυλακής (του εσωτερικού συρμάτινου φράκτη και του εξωτερικού τοίχου) είναι να ειδοποιεί την ομάδα παρακολούθησης εάν κάποιος κρατούμενος επιχειρήσει να δραπετεύσει.

Μεταξύ των διαλειμμάτων στη λίμνη τους, τα πουλιά, τα οποία ονομάζονται «πράκτορες χήνες», περιπολούν σε έναν πράσινο χώρο μεταξύ του εσωτερικού φράχτη της φυλακής και του κύριου εξωτερικού τοίχου.

«Εχουμε ηλεκτρονική επιτήρηση, ανθρώπους φύλακες… και, τέλος, την επιτήρηση των χηνών που αντικατέστησαν τα σκυλιά», δηλώνει από την πλευρά του ο διευθυντής της φυλακής Μάρκος Ρομπέρτο ντε Σόουζα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι χήνες είναι «πιο οικονομικές» αλλά και «περισσότερο προσεκτικές» από τους σκύλους.

Με πληροφορίες από Reuters 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;