Με το popster, μία ελληνική startup φέρνει επανάσταση στη δημιουργία μουσικής
Creators από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το popster για να παράξουν βίντεο με πρωτότυπη μουσική μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Μία startup από την Αθήνα, θέλει μέσα από την εφαρμογή popster να κάνει τη δημιουργία μουσικής ένα mainstream μέσο έκφρασης όπου ο καθένας μπορεί φτιάξει original μουσική εύκολα, να χρησιμοποιήσει το κινητό του για επαγγελματικές ηχογραφήσεις και φυσικά να έχει την ευκαιρία να ακουστεί από ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

To popster είναι ένα social app όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν short music clips (μέχρι 1 λεπτό), προσθέτοντας μουσική και ηχογραφώντας τη φωνή τους. Η εφαρμογή παρέχει φωνητικά φίλτρα καθώς και διόρθωση τονικότητας (το γνωστό auto tune), με τα οποία ο καθένας μπορεί να ακουστεί όσο το δυνατόν πιο κοντά σε επαγγελματική ηχογράφηση.  Αυτό που φέρνει όμως πραγματική αλλαγή είναι ότι κάθε χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει beats κάθε είδους (από rnb και rap μέχρι rock ή jazz) μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Χρειάζεται απλώς να επιλέξει το είδος και το mood, να δώσει ένα όνομα, να διαμορφώσει το artwork και να τα μοιραστεί. Στη συνέχεια, καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική αυτή για να ηχογραφήσουν original τραγούδια για τα βίντεό τους ή να κάνουν πρωτότυπες διασκευές.

Το popster ξεκίνησε να δοκιμάζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και ήδη το μεγαλύτερο μέρος των ενεργών χρηστών του βρίσκεται στην Αμερική, με την Αγγλία και την Αυστραλία να ακολουθούν. Αποτελεί ένα creative hub όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες τραγουδιστές, παραγωγοί ή απλοί χρήστες από όλο τον κόσμο συνεργάζονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο στη δημιουργία ενός τραγουδιού. Τα μουσικά αυτά video μπορούν στη συνέχεια να κοινοποιηθούν στα social media (Instagram και TikTok), δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να παράγουν πιο καλλιτεχνικό και προσωπικό περιεχόμενο που στηρίζεται στη μουσική και τους επιτρέπει να δείξουν πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές πτυχές τους.

Όπως λέει η ομάδα πίσω από το popster “Η μουσική ήταν ανέκαθεν ένα μέσο έκφρασης. Όλοι μας, εκφράζουμε συναισθήματα, επικοινωνούμε και διαμορφώνουμε πολλές φορές την κουλτούρα μας με βάση τη μουσική. Πιστεύουμε λοιπόν ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ανάγκη από περισσότερη μουσική δημιουργία η οποία για πρώτη φορά έρχεται στα χέρια του απλού χρήστη. Πλέον, ο κάθε ένας από εμάς, δεν χρειάζεται να μένει στην πλευρά του ακροατή αλλά μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία και να δει τις ιδέες του να παίρνουν σάρκα και οστά. Υπάρχουν φυσικά εφαρμογές που μπορείς να ηχογραφήσεις τραγούδια στο κινητό σου και να κάνεις επαγγελματικές μίξεις. Είναι όμως αρκετά περίπλοκες στη χρήση ενώ απαιτούν πολλές φορές και εξειδικευμένες γνώσεις. Στo popster, η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και προσβάσιμη στον κάθε ένα. Η μουσική στο popster δεν έχει σύνορα ή γλώσσες. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας που συνδέει ανθρώπους, δημιουργεί φιλίες, συνεργασίες και φυσικά δίνει ευκαιρίες σε ταλαντούχους ανθρώπους να δείξουν τις δυνατότητες τους σε ένα ευρύτερο κοινό, όπου και αν βρίσκονται. Παράλληλα, Η μαγεία της τεχνολογίας και ιδιαίτερα του ΑΙ είναι ότι ανοίγει άπειρες πόρτες δημιουργικού πειραματισμού. Οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν δική τους μουσική και να πειραματιστούν με ήχους και είδη που δεν είχαν φανταστεί. Ταυτόχρονα, απλοί χρήστες μπορεί να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους μέσα από αμέτρητες επιλογές και πιθανό να αποκτήσουν κίνητρο να ασχοληθούν σοβαρά με τη μουσική”.

Aνακαλύψτε το popster στο Instagram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1