Μακρόν: «Ο Ντεπαρντιέ κάνει υπερήφανη τη Γαλλία» - Μίλησε για «ανθρωποκυνηγητό»
Ο ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε στο πλευρό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δηλώνοντας ότι ο ηθοποιός έχει γίνει στόχος «ανθρωποκυνηγητού», την ώρα που είναι ξανά στο επίκεντρο, λόγω σεξιστικών σχολίων.

«Δεν θα με δείτε ποτέ να συμμετέχω σε ένα ανθρωποκυνηγητό», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο France 5, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αφαιρεθεί το βραβείο της Λεγεώνας της Τιμής που έχει απονεμηθεί στον ηθοποιό.

«Μισώ τέτοια πράγματα», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Δεν αφαιρείς από κάποιον τη Λεγεώνα της Τιμής με βάση ένα ρεπορτάζ», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν πρόκειται για «ηθικού χαρακτήρα» τιμή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και σημείωσε ότι ο ηθοποιός κάνει «υπερήφανη τη Γαλλία». «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, είναι σπουδαίος ηθοποιός. Βοήθησε να συστηθούν στον κόσμο μεγάλοι συγγραφείς, κάνει υπερήφανη τη Γαλλία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ενώ πολλές γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Οι προβολείς έπεσαν ξανά πάνω του έπειτα από την προβολή βίντεο από ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα το 2018, στο οποίο ακούγεται να κάνει σεξιστικά και σεξουαλικής φύσης σχόλια.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα Ισπανίδα δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του ηθοποιού για βιασμό, που σύμφωνα με την καταγγελία της συνέβη το 1995 στο Παρίσι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η υπουργός Πολιτισμού Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι τα σχόλια του ηθοποιού ντροπιάζουν τη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι ξεκινά πειθαρχική διαδικασία για να αποφασιστεί αν θα αφαιρεθεί η Λεγεώνα της Τιμής που απονεμήθηκε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ το 1996.

Σε ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στη Le Figaro τον Οκτώβριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απάντησε στις καταγγελίες σε βάρος του. «Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα. Στο δικαστήριο των ΜΜΕ, στο λιντσάρισμα που μου επιφύλαξαν, έχω μόνο τον λόγο μου για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», έγραφε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;