Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2023 – Η μεγαλύτερη Νύχτα του έτους
Ανάλογα με τον ατομικό μας χάρτη και τους πλανήτες που αγγίζει σε μας, έχουμε μία ιδιαίτερη αίσθηση στο θέμα αυτό και είμαστε ευαισθητοποιημένοι.

Από τη Λίλιαν Σίμου.

Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μία σημαντική στιγμή του χρόνου.  Επίσημη έναρξη του χειμώνα ξεκινά με τη στιγμή εισόδου του Ήλιου δηλαδή στον Αιγόκερω. Φέτος η αλλαγή γίνεται τα ξημερώματα της 22ας Δεκεμβρίου, στις 5.00πμ.

Μία εξαιρετικά σημαντική εποχή του έτους, όπου η Νύχτα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια όλου του χρόνου, φέρνοντάς μας σε επαφή με το βαθύτερο μέρος της ψυχής και του πνεύματος…

Πρόκειται για μία ευαίσθητη περίοδο του χρόνου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ανάλογα με τον ατομικό μας χάρτη και τους πλανήτες που αγγίζει σε μας, έχουμε μία ιδιαίτερη αίσθηση στο θέμα αυτό και είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Μπορούμε να λειτουργήσουμε θετικά, να εισπράξουμε μηνύματα και να αδράξουμε μία νέα ευκαιρία.

Ενώ κάθε χρόνο αυτό συμβαίνει, υπάρχει μία πύλη ανοιχτή κάθε τέτοια περίοδο από το ίδιο το Σύμπαν. Αλλά κάθε φορά, τα ατομικά στοιχεία μας και οι περίοδοι πιέσεων που διανύουμε, δεν μας επιτρέπουν το ίδιο εύκολα, να επικεντρωθούμε στο ιδιαίτερο αυτό κάλεσμα….

Στο φετινό Χειμερινό Ηλιοστάσιο έχουμε τα εξής ενδιαφέροντα σημεία:

Ο Ήλιος θα βρεθεί την επομένη σε ιδιομοιρία με τον ανάδρομο Ερμή, τονίζοντας την διαίσθηση, την αναδρομή στο παρελθόν, την ανασκόπηση γεγονότων όπως ήδη αναφέρθηκε σε ξεχωριστό άρθρο, με το φως του πνεύματος και την ανάγκη για ενδοσκόπηση, προκειμένου να ανακαλύψουμε τη Φώτιση με την έλευση των Χριστουγέννων.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός, όπου το βαθύτερο μέρος της νόησης, συναντά το πνεύμα μας και αναζητάμε το απόσταγμα αυτής της εμπειρίας τις επόμενες ημέρες.

Αν αφεθούμε στην δυναμική του Ηλιοστασίου, θα μπορέσουμε να κατασταλάξουμε σε γνώση και μαθήματα ζωής, να αποκρυσταλλώσουμε σε συμπεράσματα, να κατανοήσουμε τον βαθύτερο εαυτό. Να επικοινωνήσουμε πνευματικά με τον «έσω εαυτό» και να έρθουμε σε επαφή με το Ανώτερο Πνεύμα, με τους πνευματικούς μας οδηγούς.

Την στιγμή όπου σχηματίζεται το Χειμερινό  Ηλιοστάσιο, η Σελήνη μας προσφέρει το δικό της φως, ζεστασιάς και αγάπης, καθώς είναι μόλις στην αρχή του Ταύρου και σχηματίζει ακριβείας τρίγωνο με τον Ήλιο και φυσικά και με τον Ερμή.

Ανάμεσά τους, ο Κρόνο, κυβερνήτης του Ήλιου και το Ερμή.

ζώδια

ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ-ΝΟΗΤΙΚΟ πλήρως εναρμονισμένα, με στόχο να συνειδητοποιήσουμε την ποιότητα στην ανώτερη μορφή της. Να αγγίξει το συγκινησιακό και πνευματικό μας πεδίο και να λάβουμε υψηλής δόνησης μηνύματα.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις αγωνίες, τις αντιπαραθέσεις και τα αρνητικά συναισθήματα.

Ας εστιάσουμε στον διαλογισμό, στην αυτοσυγκέντρωση, στην προσευχή, ανοίγοντας την αγκαλιά μας σε μηνύματα που έρχονται από «ψηλά» και περιέχουμε Φως.

Δεν αποκλείεται να αναζητήσουμε την σιωπή για λίγο, την απόσυρση, την ηρεμία. Να αφουγκραστούμε την «εσωτερική μας φωνή».

Όταν η Φύση είναι σε χειμερία νάρκη, τότε κατανοούμε τους ήχους της Δημιουργίας.

Κριός:

Σε σας η θετική πτυχή θα αποφέρει διεύρυνση πνευματική, ευκαιρίες σε νέους χώρους και εμπειρία μέσω των συνεργασιών και σχέσεων. Προσοχή στην τάση για βιαστικές αποφάσεις κάτω από ένα υπερβολικό ενθουσιασμό. Οι αξίες που διατηρείτε, χαρακτηρίζουν την πρόοδο στην κοινωνική σας ζωή.

Ταύρος:

Η θετική εικόνα του συνδυασμού, θα σας προσφέρει βαθύτερη κατανόηση των αξιών της ζωής, μέσα από προσπάθεια και εργασία που ήδη κάνατε, ενώ θα είναι σημαντικό να ελέγχετε την αγωνία για το άγνωστο που έρχεται. Η σύνεση και η εγκράτεια, θα φέρουν ένα λαμπρό αποτέλεσμα. Αρκεί να υπάρχει ηθική.

Δίδυμοι:

Το δώρο για σας προσφέρεται μέσα από την συνειδητοποίηση των ισορροπιών των σχέσεων, αλλά και την προσωπική προσφορά και αφοσίωση, ενώ κινδυνεύετε από την πολυδιάσπασή σας, να αναλωθείτε σε πολλές κατευθύνσεις. Ευρηματικοί και συνεπείς, θα εκτιμηθείτε αν έχετε μοχθήσει αρκετά.

Καρκίνος:

Για σας το θετικό μήνυμα αφορά μία καθημερινή προσφορά και προσπάθεια για να βελτιώσετε τα μικρά δώρα της ζωής, να ομορφύνει κάθε σας κίνηση. Δύσκολο θα είναι να προσπαθήσετε να είστε παρόντες σε κάθε κοινωνική πρόκληση. Ωστόσο, ανακαλύπτετε πτυχές της προσωπικότητάς σας.

Λέων:

Το θετικό για σας αφορά την δημιουργική σας έφεση που περιέχει όμως την εμπειρία του χρόνου και την χαρά της ομαδικότητας. Δυσκολία θα συναντήσετε στην ολοκλήρωση των σχεδίων, αν θέλετε συνέχεια να είστε σε νέους ορίζοντες. Θα σας βοηθήσει όμως να γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους, που θα σας βοηθήσουν σε μία έμπνευση.

Παρθένος:

Το δώρο για σας είναι μία σαφής και πολύ ενδιαφέρουσα βάση για να στηρίξετε κάθε σας προσπάθεια. Ενώ η δυσκολία έγκειται στο πρόβλημα που έχετε να συμπορεύεστε με τις διαρκείς αλλαγές. Αναζωογονείστε και πιθανόν, να αποδεχτείτε τελικά την ροή και την νέα εποχή, με αγάπης φως.

Ζυγός:

Η θετική πλευρά της εποχής αυτής αφορά τις δικές σας σοβαρές αποφάσεις που συμβάλλουν στο να δεχθείτε κάθε βαθύτερη γνώση. Η επαφή με άτομα εμπνευσμένα σας εμπλουτίζει, ενώ οι διαφορές στις σχέσεις σας, σας καθυστερούν. Νέες όμως ενδιαφέρουσες ασχολίες, μπορεί να φέρουν πρόοδο στη ζωή σας.

Σκορπιός:

Για σας το θετικό μήνυμα είναι η αξία της ανακάλυψης που σας ενδιαφέρει και να δώσετε ποιότητα στα αποκτήματά σας. Ενώ μπορεί να σας περιορίσει τα θετικά, μία ξαφνική ανάληψη επιπρόσθετων ευθυνών. Στη βάση όμως της ζωής, αυτή η εποχή, χαρακτηρίζει την καινοτομία και την οξύτητα της αντίληψης που σας χαρακτηρίζουν. Οδηγείτε τα βήματά σας με το ένστικτο αφυπνισμένο.

Τοξότης:

Σίγουρα εσείς είστε στο πιο φωτεινό σας σημείο, αλλά θέλει σύνεση και σοβαρότητα ό,τι αποφασίσετε αυτή την εποχή. Αντίθετα, θα σας παρασύρει ο  ενθουσιασμός και οι βιαστικές κινήσεις, σε λάθη. Φωτιά  και γη, αυτή την εποχή, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και διαφορετικές συναναστροφές, ανοίγουν ορίζοντες. Ωστόσο, απαιτείται διάκριση.

Αιγόκερως:

Αντιλαμβάνεστε σχετικά εύκολα τι σημαίνει σοφία και γνώση, μέσω της βιωματικής εμπειρίας. Αποφύγετε όμως να είστε εγωκεντρικοί και οξύθυμοι, γιατί ο παρορμητισμός θα εμποδίσει την πρόοδο στα σχέδιά σας. Ταυτόχρονα, ανανεώνονται ή αναθεωρούνται οι αξίες σας και αγκαλιάζετε το καινούργιο και το καινοτόμο, διαφορετικά.

Υδροχόος:

Αδράξτε την ευκαιρία για γνωριμίες και επαφές πολύ ενδιαφέρουσες. Αλλά προσέχετε τις ξαφνικές αποφάσεις, δίχως περίσκεψη. Ωστόσο, καθώς έχετε ένα χειμώνα αναζωογόνησης και πλήρους αλλαγής στις προσωπικές επιδιώξεις, ας την εκμεταλλευτείτε σωστά. Αρκεί να υπάρχουν ηθικά πρότυπα και διαχρονικές αξίες ζωής, στο τιμόνι αυτών των μηνών.

Ιχθείς:

Είναι δυνατόν να είστε ωφελημένοι, μέσα από μία αλλαγή ουσιαστική και ιδιαίτερη αυτή την εποχή. Κάνετε όμως συνετά βήματα για να μην χάσετε αξιόλογα δώρα της ζωής σας. Όμως απαλλαγείτε από την ασάφεια, από την ανακολουθία αποφάσεων και δώσετε στην έμπνευση νέα προοπτική. Οι συναναστροφές σας, προσδίδουν προσγείωση και σιγουριά.

Όλα τα νέα για εβδομαδιαίες και ετήσιες προβλέψεις ζωδίων εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
9'
22 - 23
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;