Το Smithsonian Institution τιμά την Όπρα Γουίνφρεϊ για τη συμβολή στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα
«Μέσα από την ανέλιξή της ως παρουσιάστρια και παραγωγός, η Όπρα επέδειξε μια ασύγκριτη ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους και να τους εμπνέει»

Για την «σημαντική της συμβολή στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα» το Smithsonian Institution τίμησε την Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) με ένα ιδιαίτερο πορτρέτο το οποίο εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων, στο πρώτο όροφο, από τις 13 Δεκεμβρίου.

Η διάσημη παρουσιάστρια βρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του επίσημου πορτρέτου της δια χειρός Σον Μάικλ Γουόρεν (Shawn Michael Warren) με καταγωγή από το Σικάγο.

«Ως παγκόσμια ηγέτιδα των μέσων ενημέρωσης, φιλάνθρωπος, παραγωγός, ηθοποιός, συγγραφέας και επιχειρηματίας, η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα, γεγονός που της χάρισε μια θέση στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Smithsonian Institution.

Το πορτρέτο με διαστάσεις περίπου 1,8×1,8μ, φιλοτεχνήθηκε για τη μόνιμη συλλογή του μουσείου και ο καλλιτέχνης ζωγράφισε την Γουίνφρεϊ με ένα μοβ φόρεμα από ταφτά μέσα στον καταπράσινο κήπο του σπιτιού της στην Καλιφόρνια, ανάμεσα σε δώδεκα βελανιδιές.

«Μέσα από την ανέλιξή της ως παρουσιάστρια και παραγωγός του “The Oprah Winfrey Show”, η Όπρα Γουίνφρεϊ επέδειξε μια ασύγκριτη ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους και να τους εμπνέει να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους», ανέφερε σε δήλωσή της η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων Κιμ Σάζετ(Kim Sajet).

Σημειώνεται ότι η εκπομπή προβλήθηκε για περισσότερα από 25 χρόνια (1986-2011) με εκατομμύρια θεατές. Κλείνοντας τα 70 της χρόνια το Ιανουάριο η Όπρα δήλωσε στο περιοδικό People ότι «συνεχίζω να εξελίσσομαι και τώρα είμαι σε ένα χώρο όπου η προσφορά μου είναι να βοηθώ άλλους ανθρώπους να εξελιχθούν…η ζωή είναι καλύτερη όταν τη μοιράζεσαι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;