Παναθηναϊκός: Σφραγίδα πρόκρισης απέναντι στη Μακάμπι
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μακάμπι με στόχο την πρόκριση στο Conference League>

Η 6η και τελευταία «στροφή» των ομίλων του Europa League, φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά σε μία πολύ σημαντική «αποστολή» απόψε το βράδυ (14/12 19:45, COSMOTESPORTS 3HD) απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, σ’ ένα ματς που έχει ως «έπαθλο» την 3η θέση στον 6ο όμιλο. Και το «εισιτήριο» για τα play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου 2024.

14 Δεκ. 2023
Παναθηναϊκός
FT
1 - 2
Maccabi Haifa
Juankar
10'
20'
Dean David (Pierre Cornud)
32'
Mahmoud Jaber
Ali Mohamed
36'
Pierre Cornud
45'
Daniel Sundgren
46'
Ilay Feingold
Daniel Sundgren
46'
Frantzdy Pierrot
59'
Ilay Hajaj
66'
Mahmoud Jaber
67'
Lior Refaelov
Dean David
Sebastián Palacios
Daniel Mancini
69'
Tonny Vilhena
Adam Gnezda Cerin
69'
74'
Tjaronn Chery (Pierre Cornud)
80'
Anan Khalaili
Tjaronn Chery
80'
Suf Podgoreanu
Pierre Cornud
Juankar
Filip Mladenovic
81'
(Willian Arão )Fotis Ioannidis
89'
Aitor Cantalapiedra
Andraz Sporar
89'
Bernard
90'
Bart Schenkeveld
90'

Στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» (θα δώσουν το «παρών» στη Θύρα 6 και περίπου 700 Ισραηλινοί) ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη δεύτερη νίκη του στον όμιλο (αν και… βολεύεται βαθμολογικά και με την ισοπαλία), για μια σειρά από πολύ σημαντικούς λόγους και για το «τώρα» και για το «μετά»:

Για τη βελτίωση της βαθμολογίας του στο UEFA Club Ranking, προκειμένου να αρχίσει να γεμίζει ξανά το βαθμολογικό «σακούλι» του μετά από μία «άγονη» εξαετία, για το πρεστίζ του και την επιβεβαίωση της αγωνιστικής «επιστροφής» του (και) στην Ευρώπη και βεβαίως για οικονομικούς λόγους, καθότι μία πρόκριση θα του εξασφαλίσει έξοδα πάνω από 11 εκατ. ευρώ στην έως τώρα εφετινή, ευρωπαϊκή πορεία του με προοπτική για ακόμη υψηλότερα μπόνους, εφόσον συνεχίσει κι άλλο στο Europa Conference League.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει διαθέσιμο στον αγώνα με τους Ισραηλινούς (πέραν των μόνιμων απόντων Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν) και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στη γάμπα κι έμεινε εκτός αποστολής.

Από εκεί και πέρα, τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα έχουν οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (ή Βιλένα), Παλάσιος, Μπερνάρ, Αϊτόρ και Ιωαννίδης, ενώ την αποστολή του Παναθηναϊκού για το καθοριστικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα συμπληρώνουν οι Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Ρουμπέν, Μαντσίνι, Σπόραρ, Μπιλάλ και Προδρομίτης.

Ο 37χρονος Βούλγαρος Γκεόργκι Καμπάκοφ, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρτίν Μαργκαρίτοφ, Ντιγιάν Βαλκόφ, 4ος ο Ράντοσλβα Γκιτζένοφ και στο VAR οι Νταγκομίρ Ντραγκάνοφ, Ιβάιλο Στογιάνοφ.

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;