Meta: Εγκαινίασε σήμερα στην Ευρώπη την πλατφόρμα Threads
Tο Threads λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα στις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας

Ο όμιλος Meta λάνσαρε σήμερα στην Ευρώπη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Threads, άμεση ανταγωνίστρια του Χ (Twitter), η οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Tο Threads λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα στις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας και 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερες από πέντε ημέρες. Έκτοτε, ο ενθουσιασμός έχει ξεφουσκώσει και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση του Mark Zuckerberg σε ενημέρωση των μετόχων της Meta, το Threads έχει αυτή τη στιγμή κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα. Ωστόσο ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος ότι η πλατφόρμα μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες τα επόμενα χρόνια.

Για σύγκριση, το X έχει αυτή τη στιγμή περί τα 550 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ενώ το Facebook εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής Social Media πλατφόρμα, με περί τα 3 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα. Mέχρι σήμερα το Threads είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες, εκτός EE, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν το ευρωπαϊκό λανσάρισμα για να ανανεωθεί το ενδιαφέρον και να αρχίσει πάλι να αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών. Όσο για τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Threads, αυτός παραμένει του Neymar Jr, του διάσημου ποδοσφαιριστή, με 10,5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Για να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανονισμούς της Ε.Ε. περί προσωπικών δεδομένων, η Meta θα δώσει στους χρήστες της Ε.Ε. και την επιλογή να χρησιμοποιούν το Threads καθαρά για κατανάλωση, δηλαδή χωρίς να δημιουργήσουν προφίλ το οποίο να τους επιτρέπει να κάνουν τις δικές τους αναρτήσεις, όπως δήλωσε ένας από τους ανθρώπους με γνώση του θέματος, που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ο Άνταμ Μοσέρι, επικεφαλής του Instagram, δήλωσε πρόσφατα ότι όλοι οι χρήστες του Threads θα μπορούν πλέον να διαγράφουν τους λογαριασμούς τους στην εν λόγω εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να διαγράψουν και τους λογαριασμούς στο Instagram μέσω των οποίων συνδέονται.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;