Αυστραλία: Πέθανε η φάλαινα που είχε βγει σε ακτή
Πέθανε τελικά η φάλαινα που είχε βρεθεί να κολυμπάει ανάμεσα σε Αυστραλούς παραθεριστές, παρά τις προσπάθειες των ειδικών.

Πέθανε τελικά η φάλαινα που είχε βρεθεί να κολυμπάει ανάμεσα σε Αυστραλούς παραθεριστές, παρά τις προσπάθειες των ειδικών να την οδηγήσουν και πάλι στα βαθιά νερά.

Πολλοί κολυμβητές φαίνονταν στα βίντεο, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν κατά κόρον, να πλησιάζουν τη φάλαινα στην παραλία κοντά στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.  Στα πλάνα φαίνεται η φάλαινα να παρεκκλίνει σε ρηχά νερά και να τραβά την προσοχή των λουομένων που εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στη θάλασσα. Το μεγάλο θηλαστικό ήταν τραυματισμένο και σε κακή κατάσταση.  Οι υπεύθυνοι για την άγρια φύση έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να οδηγήσουν την ηλικιωμένη φάλαινα, η οποία συν τοις άλλοις ήταν και σοβαρά καμένη από τον ήλιο, πίσω σε βαθύτερα νερά, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Το κουφάρι της φάλαινας θα απομακρυνθεί τώρα για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για καρχαρίες. «Αντιληφθήκαμε πολύ γρήγορα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Μαρκ Κούγκλεϊ, εκπρόσωπος του Τμήματος Βιοποικιλότητας, Διατήρησης και Αξιοθέατων της αυστραλιανής πολιτείας.

Η φάλαινα επανεμφανίστηκε τη Δευτέρα σε κοντινή απόσταση από το Ρόκιγχαμ, όπου και «κόλλησε» στην ακτή. Οι αρχές έκλεισαν την παραλία καθώς προσπαθούσαν να τη σώσουν. Οι διασώστες ψέκασαν το ζώο με νερό για τα εγκαύματα, αλλά η φάλαινα ήταν πολύ αδύναμη για να επιστρέψει στη θάλασσα και αφού η κατάστασή της επιδεινώθηκε περαιτέρω πέθανε σήμερα το πρωί.

Ο Μαρκ Κούγκλεϊ, δήλωσε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει την απομάκρυνση του πτώματος με τη χρήση γερανού και τη μεταφορά του σε χώρο υγειονομικής ταφής. «Θα εξετάσουμε σίγουρα το ενδεχόμενο να κάνουμε κάποιο μεταθανάτιο έλεγχο ή νεκροψία για να κατανοήσουμε κάτι περισσότερο σχετικά με το θάνατο της φάλαινας και επίσης σχετικά με το είδος αυτό, δεδομένου ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο να έχουμε μια φάλαινα σπέρματος σε αυτή την περιοχή του Περθ», είπε.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;