Παρίσι 2024: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων 150 χιλιομέτρων για 5 ώρες στην τελετή έναρξης
Δεν θα υπάρχουν αφίξεις ή αναχωρήσεις από τα τρία κύρια αεροδρόμια του Παρισιού, Roissy-Charles de Gaulle, Orly και Beauvais για εκείνο το χρονικό διάστημα.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμέν Μπον επιβεβαίωσε σήμερα (7/12) ότι θα υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Παρίσι τη βραδιά της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον προσεχή Ιούλιο, και προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι το σύστημα μεταφορών θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη αύξηση.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα είναι μεταξύ 20:00-01:00(ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου και θα εκτείνεται σε μια περιοχή 150 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρχουν αφίξεις ή αναχωρήσεις από τα τρία κύρια αεροδρόμια του Παρισιού, Roissy-Charles de Gaulle, Orly και Beauvais για εκείνη την περίοδο.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κινδυνεύει να διαταράξει τις κορυφαίες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες που πετούν στο Παρίσι, όπως η Air France-KLM, η British Airways, η Lufthansa, η Emirates, η American Airlines και η Singapore Airlines.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του Παρισιού απηχεί ένα παρόμοιο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τη Βρετανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 θα περιοριστεί με την απαραίτητη προεγγραφή για την είσοδο σε πολλές ζώνες.

Όσον αφορά την τιμή μιας μόνο διαδρομής με το μετρό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει γίνει γνωστό ότι θα διπλασιαστεί σχεδόν στα 4 ευρώ από 2,10 ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των κατοίκων της πόλης ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα τους δουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος στην καθημερινή τους ζωή, ο Μπον είπε ότι η τιμή μιας μηνιαίας κάρτας δημόσιας συγκοινωνίας δεν θα ανέβει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ωστόσο, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει προειδοποιήσει ότι το δίκτυο μεταφορών του Παρισιού δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;