Twitch.tv: Αποχωρεί από τη Νότια Κορέα λόγω κόστους
Δέκα φορές πιο υψηλά τα τέλη δικτύωσης στη χώρα σε σχέση τις περισσότερες άλλες χώρες.

Το Twitch.tv, η δημοφιλής πλατφόρμα game streaming της Amazon, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία του στη Νότια Κορέα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές eSports στον πλανήτη, αρχής γενομένης από την 27η Φεβρουαρίου του ερχόμενου έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία ο λόγος της αποχώρησης, είναι το απαγορευτικά υψηλό κόστος δικτύωσης, καθώς όπως αναφέρει το επίσημο blog post δια χειρός του Dan Clancy, CEO του Twitch, τα τέλη δικτύωσης στη Νότια Κορέα είναι 10 φορές πιο ακριβά σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία. 

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε εύκολα και η εταιρεία έκανε διάφορες προσπάθειες για να μειώσει τα κόστη του bandwidth, δοκιμάζοντας τόσο ένα peer-to-peer μοντέλο για τη διαμοίραση του φόρτου, όσο και τον περιορισμό της μέγιστης ανάλυσης streaming σε 720p. Παρά τις προσπάθειες αυτές η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί με σημαντικές ζημιές στην εν λόγω αγορά και καθώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να εξασφαλιζει τη βιωσιμότητα του οικονομικού της μοντέλου με το υπάρχον καθεστώς, είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν, παρόλο που η πλατφόρμα συγκεντρώνει περισσότερους από 35 εκατομμύρια επισκέπτες ημερησίως.

Φυσικά, η αποχώρηση αυτή επηρεάζει άμεσα όλους τους streamers που χρησιμοποιούσαν το Twitch ως της βασική τους πλατφόρμα, με την υπηρεσία να υπόσχεται πως θα βοηθήσει την τους streamers που επηρεάζονται να μεταφέρουν το κοινό τους σε άλλες υπηρεσίες, επιτρέποντας το ταυτόχρονο streaming σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες και ενθαρρύνοντάς τους να μοιράζονται links στο κανάλι τους προς τις υπηρεσίες αυτές.  

Cover image by Freepik 

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;