Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες ότι πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η αστυνομία»
«Η βία είναι κλιμακούμενη και το ΄χουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μιλώντας για την γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα

«Η βία είναι κλιμακούμενη και το ΄χουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μιλώντας για την γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα στο Live News.

«Φανταστείτε στα 7 χρόνια που αυτή η γυναίκα ήταν με αυτόν τον άνθρωπο πώς φτάσαμε να απειληθεί η ζωή της και τελικά...» είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα ο 70χρονος σύντροφος της 43χρονης που αναζητείται από την αστυνομία, μετά από την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, πιθανολογείται πως έχει φύγει ήδη από την περιοχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου μίλησε στο MEGA για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη γυναικοκτονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα.  Ανέφερε αρχικά πως ο 70χρονος δεν έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας, κι αναζητείται λόγω της καταγγελίας την Παρασκευή για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται η διαφυγή του από το νησί απάντησε πως «αυτό θα σκεφτόταν κάθε άνθρωπος».
«Το περιστατικό από ό,τι κατήγγειλε η γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Η καταγγελία έγινε το Σάββατο το μεσημέρι. Το αυτόφωρο έληγε το Σάββατο το βράδυ. Αναζητήθηκε και δεν βρέθηκε. Δεν συναντήθηκε ξανά το Σάββατο η οικογένεια με τον δράστη, καθώς όπως καταλαβαίνετε η γυναίκα είχε την εφαρμογή στο κινητό της και είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους αστυνομικούς είτε να ενημερωθούν τηλεφωνώντας στο αστυνομικό τμήμα, αν τον δουν κάπου κοντά στην περιοχή όπου μένουν ή σε άλλη περιοχή, είτε να ενεργοποιηθεί το panic button. Αυτό δεν έγινε», είπε ακόμη η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν συναντήθηκαν το Σάββατο επομένως. Προφανώς η συνάντηση που αναφέρει κάτοικος της περιοχής έγινε την Παρασκευή. Η γυναίκα αποχώρησε από την οικία της και πήγε στην οικία της μητέρας της», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. διεμήνυσε πως «δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο μια γυναίκα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τόσο πολύ όσο αυτής της γυναίκας και φυσικά η ζωή της. Ενημερώνουμε την ΕΛ.ΑΣ. Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την αδιαφορία των κατοίκων, που δημόσια αναφέρουν πως άκουγαν την γυναίκα να κακοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Θεωρώ κακή δικαιολογία τον φόβο, καθώς μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 100 και ανώνυμα να ενημερώσει για την κακοποίηση μια γυναίκας».

«Πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες ότι πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η αστυνομία, η βία είναι κλιμακούμενη και το ΄χουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία. Φανταστείτε στα 7 χρόνια που αυτή η γυναίκα ήταν με αυτόν τον άνθρωπο πως φτάσαμε να απειληθεί η ζωή της και τελικά».

Τέλος η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως δεν είναι σε γνώση της αστυνομίας πόσο καιρό κακοποιούνταν η συγκεκριμένη γυναίκα. «Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία και φτάσαμε σήμερα να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», κατέληξε.

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;