Ταξί: Από σήμερα επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες
Πώς θα κινηθούν τα ταξί στην Αθήνα

Σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα κλήθηκαν οι οδηγοί ταξί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από σήμερα Δευτέρα και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία κάλεσε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

«Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Χωρίς ταξί από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς ταξί θα μείνει από τη Δευτέρα και για τέσσερις μέρες η Θεσσαλονίκη, καθώς οι ιδιοκτήτες θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΙΑΤΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» από τη Δευτέρα 04/12/2023 και από ώρα 05:00 ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής 05:00π.μ. «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Χωρίς ταξί η Αθήνα 5 και 6 Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται, πως το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία και εκφράζοντας «την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Μάλιστα με χθεσινή ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ, αποσαφήνισε ότι τα ταξί της Αττικής θα κυκλοφορούν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. «Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;