ΔΥΠΑ: Δωρεάν εισιτήριο για θέατρο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι & πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τις επιταγές θεάματος από τη ΔΥΠΑ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για τις επιταγές θεάματος του Προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την περίοδο 2023-2024.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων. Με την επιταγή οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Τα εισιτήρια για θέατρα που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 και 12 ευρώ, για παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του άρθρου 8 της παρούσας και έως την 30.09.2024

Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν εισιτηρίων θεάματος

Οι δικαιούχοι του προγράμματος της ΔΥΠΑ είναι οι:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • Ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

Για την πρώτη και δεύτερη κατηγορία δικαιούχων και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων μέχρι 12 μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων άνω των 12 μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της ως άνω κατηγορίας (iii) δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, ως ωφελούμενοι του προγράμματος της παρούσας ορίζονται οι παρακάτω:

  • Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου 2023.
  • Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.

Οι αιτήσεις για τις επιταγές θεάματος με δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και σινεμά αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1