Διονύσης Ατζαράκης: Το viral βίντεο για την καθημερινότητα των ΑμεΑ στην Ελλάδα με την Κατερίνα Βρανά
Τρία λεπτά αποστομωτικής αλήθειας με «γενναίες» δόσεις χιούμορ

H 3η Δεκεμβρίου τιμάται παγκοσμίως ως Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Φέτος -όπως και κάθε άλλη χρονιά άλλωστε- γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά τα οποία όμως παραμένουν κομμάτι μίας θεωρητικής σφαίρας.

Ανάμεσα λοιπόν σε μία σωρεία αναρτήσεων που παρακολουθήσαμε στο χθεσινό scroll στα social media, αυτή που ξεχώρισε -χωρίς υπερβολή- είναι εκείνη του Διονύση Ατζαράκη. Ο αγαπημένος κωμικός έγινε viral για ακόμη μία φορά κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μας έχει συνηθίσει σε απολαυστικά βίντεο τα οποία μιλούν με τον πιο χουμοριστικό και σαρκαστικό τρόπο για μεγάλες αλήθειες που λίγοι τολμούν να μιλήσουν.

Μαζί με την Κατερίνα Βρανά, τη βραβευμένη stand up comedian, που μετακινείται με αμαξίδιο τα τελευταία χρόνια και έχει εμπνεύσει ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζουν μέσα σε μόλις 3 λεπτά τη δύσκολη καθημερινότητα των ΑμεΑ όσον αφορά τις πρακτικές παραλείψεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, όσο και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και νοοτροπίες των Ελλήνων απέναντί τους. Εν έτει 2023 όπως φαίνεται δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, παρότι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να σταθεί ο καλύτερος σύντροφος στην προσπάθεια να γίνει αυτός ο κόσμος πιο δίκαιος και βιώσιμος για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Διονύσης Ατζαράκης λαμβάνει ρόλους -λίγο πολύ γνωστούς- όπως εκείνου που παρκάρει πάνω στην αναπηρική ράμπα χωρίς να νοιάζεται για το αν δυσκολεύει τη ζωή ενός συνανθρώπου του. Και εκείνου που στέκεται απέναντι στα ΑμεΑ με μία διάθεση συμπάθειας που εμπεριέχει όμως όλες τις λάθος εκδηλώσεις και στο βάθος κρύβει όλες τις εσφαλμένες αντιλήψεις (και προκαταλήψεις) που η κοινωνία νομίζει ότι έχει αποτάξει. Χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος ενός άνδρα που πουλάει κουλούρια και λέει στην Κατερίνα Βρανά: «Να στο κόψω σε κομματάκι; Να το μασήσω και να στο δώσω από το στόμα μου;».

Στιχομυθίες που φαντάζουν αλλόκοτες και εξωπραγματικές, όμως συμβαίνουν καθημερινά… Τρία λεπτά αποστομωτικής αλήθειας με «γενναίες» δόσεις χιούμορ.

 

@dionysisatzarakis Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, κάναμε ένα βίντεο για το πόσο τέλεια τα περνάνε στην Ελλάδα! @Vranarama #atzarakis #dionysisatzarakis #vrana #katerinavrana ♬ πρωτότυπος ήχος – Dionysis Atzarakis

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;