Ξεκινάει η μάχη των χρωματιστών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος
Φθάνουν στους καταναλωτές οι ενημερωτικές επιστολές των παρόχων

Στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφώσει η αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ για το πράσινο τιμολόγιο, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος πάτησαν το «κουμπί» για να φύγουν μαζικά και οι τελευταίες ενημερωτικές επιστολές προς τους πελάτες τους χθες, τελευταία ημέρα της προθεσμίας που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ο μεγάλος πάροχος, η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν στο kathimerini.gr κύκλοι της εταιρείας, έχει δρομολογήσει από τις 21 Νοεμβρίου που εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση την αποστολή όλων των ενημερωτικών επιστολών στα 5,5 εκατ. πελατών της τόσο ηλεκτρονικά όσο και ταχυδρομικά.

Οι καταναλωτές στους οποίους έφτασαν ήδη ηλεκτρονικά μηνύματα ή γραπτές επιστολές έχουν αρχίσει ήδη να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους παρόχους τους για να ρωτήσουν για το πράσινο τιμολόγιο. Η εικόνα που μεταφέρεται από κάποιες εταιρείες είναι ότι οι περισσότεροι πελάτες τους στην προφορική επικοινωνία μαζί τους, εμφανίζονται πρόθυμοι να παραμείνουν στο πρόγραμμα που είχαν υπογράψει. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πελάτες τους θα ρίξουν το βάρος τις επόμενες ημέρες οι εταιρείες προμήθειας προκειμένου να αποτρέψουν κατά το δυνατόν τη μετάπτωσή τους στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο που έχει επιβάλει ως υποχρεωτικό με νόμο το ΥΠΕΝ και στο οποίο θα μεταπέσουν αυτομάτως όσοι καταναλωτές δεν επιλέξουν ρητά κάποιο άλλο τιμολόγιο.

Στο μεταξύ, η ΡΑΑΕΥ έχει καλέσει σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα τους παρόχους, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ. Την κινητοποίηση της ΡΑΑΕΥ προκάλεσε η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη στις επιστολές που έστειλαν στους πελάτες τους κάποιοι προμηθευτές και στην προσπάθεια που γίνεται μέσω αυτών να τους αποτρέψουν από το πράσινο τιμολόγιο, το οποίο εμφανίζουν με συγκεκριμένα ποσοστά μάλιστα ακριβότερο από τα πορτοκαλί κυμαινόμενα τιμολόγια.

Η ΡΑΑΕΥ αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις από τους παρόχους για τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, για να διαπιστώσει εάν είναι λανθασμένοι ή όχι και να κρίνει εάν οι επιστολές είναι παραπλανητικές. Σε αυτή την περίπτωση έχει δικαίωμα να καλέσει τον εκάστοτε προμηθευτή μεμονωμένα σε επίσημη ακρόαση.

Στο μεταξύ, οι πάροχοι αναμενόταν χθες να γνωστοποιήσουν στη ΡΑΑΕΥ μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα τους συντελεστές προσδιορισμού της τιμής του πράσινου τιμολογίου, οι οποίοι θα παραμένουν σταθεροί τουλάχιστον για ένα τρίμηνο. Η τελική τιμή προμήθειας θα ανακοινώνεται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης. Σε ό,τι αφορά την τιμή του πράσινου τιμολογίου είναι κοινή η εκτίμηση των παρόχων ότι θα είναι υψηλότερη από τα πορτοκαλί τιμολόγια κι αυτό γιατί εμπεριέχει ρίσκο πρόβλεψης της διακύμανσης της χονδρεμπορικής αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;