Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία;
«Ήταν όμως μια ενδυματολογική δήλωση με κάποια σημασία»; διερωτάται το δίκτυο

Την εμφάνιση με την ελληνική σημαία που έκανε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), σχολίασε το εκτενώς το Sky News λίγες μέρες μετά την αντιπαράθεση της ελληνικής με την βρετανική κυβέρνηση με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Ήταν όμως μια ενδυματολογική δήλωση με κάποια σημασία»; διερωτάται το δίκτυο. «Θεωρήθηκε στην Ελλάδα ως ένδειξη υποστήριξης, αλλά αυτή η υποστήριξη ήταν προσωπική ή πολιτική χειρονομία;»

Ο βασιλιάς έχει ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Θα μπορούσε βέβαια να είναι απλώς η αγαπημένη του γραβάτα. «Ο βασιλιάς Κάρολος μισεί τη σπατάλη και συχνά τον βλέπουμε να ξαναφοράει ρούχα που έχει εδώ και καιρό», συνεχίζει το Sky News.

«Ισως οι διπλωμάτες του Γουάιτχολ είδαν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη λεγόμενη ήπια ισχύ του βασιλιά για να στείλουν ένα μήνυμα στην Αθήνα. Είναι αδύνατο να πει κανείς. Αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν θετικά τη γραβάτα», σημειώνεται σχετικά.

Σίγουρα δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το Μπάκινγχαμ κάνει μια στυλιστική δήλωση. Η Κέιτ Μιντλετον φόρεσε τα χρώματα της Ουκρανίας όταν έπαιξε πιάνο στην έναρξη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε επίσης τα μπλε και κίτρινα της Ουκρανίας όταν εγκαινίασε μια γραμμή του μετρό το 2022.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;