Δημήτρης Κουτσούμπας: «Στο πανεπιστήμιο οργανώθηκα στο ΚΚΕ» - Τι είπε για τις viral ατάκες του
«Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος» - Τι είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, το θέμα υγείας που αντιμετώπισε προσφάτως και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, όπου παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε για την πορεία του στο ΚΚΕ και την πολιτική, για την προσωπική του ζωή και τις ατάκες του που έχουν γίνει αν μη τι άλλο viral.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η ανάμιξή του με τα πολιτικά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι αρχικά οργανώθηκε με το ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια.

«Τα χρόνια του Πανεπιστημίου οργανώθηκα στο ΚΚΕ, οργανώθηκα στο ΚΚΕ νεολαίας πρώτα. Τον Δεκέμβριο του ’73 οργανώθηκα στην ΚΝΕ για παράδειγμα. Ήταν δικτατορία ακόμα, λίγες ημέρες μετά το Πολυτεχνείο. Κατά τη διάρκεια του Πολυτεχνείου ήμουν στην Αντι-ΕΦΕΕ όταν γινόταν τα γεγονότα. Ήμουν στο πρώτο έτος τότε. Η οργανωτική μου ένταξη στην ΚΝΕ και συνέχεια στο ΚΚΕ το 1974, δηλαδή εδώ και 50 χρόνια, σήμανε την ποιοτική στροφή στην πολιτική» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

 

 

Μετά τη σωρεία ατακών που έχουν γίνει viral, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ρωτήθηκε αν το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε «ξύλινη» γλώσσα ενώ τώρα οι «ατάκες» περνάνε περισσότερο στον κόσμο. Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε και τώρα άλλαξε, ξεκαθαρίζονται πως πάντα όταν μιλάει είναι απλά ο εαυτός του.

«Ούτε εταιρεία έχουμε, ούτε τέτοια σχήματα ποτέ χρησιμοποιήσαμε. Είναι ο Κουτσούμπας. Αυτός είμαι. Αλλά νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρώτη φορά που κομμουνιστής, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει τέτοιο λόγο. Να σας θυμίσω πως αντίστοιχα πράγματα έλεγαν και για τον Χαρίλαο Φλωράκη και για την Αλέκα Παπαρήγα. Και για τις ατάκες τους και για την… γλώσσα την κατανοητή. Αυτή που προσεγγίζει τον εργαζόμενο λαό και καταλαβαίνει αυτά που νιώθει. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το ιδιόχρωμα της καταγωγής του, με τον χαρακτήρα του» είπε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίο στη συνέχεια μίλησε και για τις viral ατάκες του που έχουν τρομερή απήχηση στο νέο κόσμο και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας είπε πως στο δρόμο του φωνάζουν «αυτοί είστε» και «πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», κάτι που φάνηκε να αντιμετωπίζει με χιουμοριστική διάθεση.

«Νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα Μέσα Ενημέρωσης ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο εξοικειωμένη η νεολαία με αυτά και φυσικά, τώρα ο νέος άνθρωπος γεννιέται με την τηλεόραση στο σπίτι, με το tablet, με το κινητό. Είναι πολύ οικεία αυτά. Εγώ για παράδειγμα είχα δει τηλεόραση όταν ήμουν ήδη στο Δημοτικό και μάλιστα στη γειτονιά. Τα σχολιάζει ο κόσμος. Ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο που ήταν καθημερινή η επαφή με τον κόσμο έξω στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις λαϊκές, σε σχολεία, σε νοσοκομεία παντού, μού έκαναν αναφορά είτε εδώ στους δρόμους της Αθήνας είτε στη Λαμία και μού φώναζαν τα παιδιά “Αυτοί είστε” ή ξέρω γω “που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια”» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε και για το θέμα υγείας που τον ταλαιπώρησε, καθώς λόγω αυτού προσφάτως εισήχθη στο νοσοκομείο. Ο κ. Κουτσούμπας ρωτήθηκε για το αν η περιπέτεια με την υγεία του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα, με τον ίδιο να απαντάει:

«Δεν νομίζω. Περισσότερο, θα έλεγα, ήταν επιβεβαίωση κάποιων ζητημάτων που ήταν κατασταλαγμένα στο μυαλό μου. Όπως για παράδειγμα ότι βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο και βλέπεις από μέσα την τιτάνια μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό, οι γιατροί μας οι νοσηλευτές. Ένα επιστημονικό δυναμικό πολύ αξιόλογο και χρήσιμο που πραγματικά δίνει μάχη καθημερινή και στα χειρουργεία και στις αίθουσες ανάρρωσης των νοσοκομείων. Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω στο Θριάσιο και το υπόλοιπο προσωπικό».

Όσον αφορά την επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές 2024 που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε πως είναι μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

«Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνη εξέλιξη. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για αλλοίωση του εκλογικού σώματος για αλλοίωση της ψήφου και εκτός των άλλων έτσι κι αλλιώς οι ψηφοφόροι, οι απλοί εργαζόμενοι είτε μένουν στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό, δέχονται πιέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών. Από διάφορους» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την άρνηση του Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε:

«Απαράδεκτο ήταν. Και διπλωματικά και πολιτικά να αναβάλεις συνάντηση τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς εξήγηση. Αλλά όποια και να ήταν η εξήγηση. Αν ήταν για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα Ελγίνεια είναι επίσης απαράδεκτο. Εγώ πριν από 4-5 χρόνια πήγα στο βρετανικό μουσείο και είχα κάνει δήλωση. Αυτό που λέγεται ότι δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας είναι μόνο επανένωσης δεν έχει βάση. Διότι κλάπηκαν τα μάρμαρα αυτά. Ανήκουν στην Ελλάδα. Υπάρχει και θέμα ιδιοκτησίας από αυτή τη σκοπιά», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

 

 

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στον νεοεκλογέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας:

«Τον έχω συναντήσει μια φορά στο Ηρώδειο. Έτυχε σε μια συναυλία να είμαστε μαζί. Χαιρετηθήκαμε τυπικά».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αν το ΚΚΕ θα το ψηφίσει ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τα εξής:

«Καταρχάς θέλουμε να δούμε το νομοσχέδιο. Έχουμε έναν προβληματισμό αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρώνεται μόνο στο ζήτημα του γάμου. Γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί και δεν έχουν νομοθετηθεί».

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;