Ηρώδειο: Κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025
Η εκπόνηση των σχετικών μελετών έχει ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή τους θα καθοριστούν ο χρόνος και η αναγκαία διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας του Ηρωδείου

Παρεμβάσεις συντήρησης και αναστήλωσης στο Ηρώδειο, που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμό του για κάποιο διάστημα, σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού. Οπως είπε χθες σε συνέντευξή της η υπουργός Λίνα Μενδώνη, οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες λόγω καταπόνησης του ρωμαϊκού θεάτρου και πρέπει να υλοποιηθούν «πριν να υπάρξουν επικινδυνότητες».

Η εκπόνηση των σχετικών μελετών έχει ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή τους, η οποία αναμένεται έως το τέλος του 2025, θα καθοριστούν ο χρόνος και η αναγκαία διάρκεια της διακοπής της λειτουργίας του Ηρωδείου, ενώ θα ακολουθήσει και η ενημέρωση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και των φορέων που πραγματοποιούν παραστάσεις στον χώρο.

Στην ίδια συνέντευξη, η υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην προσβασιμότητα της Ακρόπολης, η οποία θα βελτιωθεί με την αποκατάσταση της δυτικής κλίμακας στην περιοχή των Προπυλαίων, όπου παρατηρείται έντονος συνωστισμός επισκεπτών, λόγω της στενής διαμόρφωσης του χώρου έπειτα από παλαιότερες διαδοχικές επεμβάσεις.

Ειδικότερα, το τμήμα της κύριας εισόδου που εκτείνεται από την «πύλη Μπελέ» μέχρι τα Προπύλαια, θα επανακτήσει το εύρος που είχε στη ρωμαϊκή αρχαιότητα, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να επιστρέψει στην πρότερη μορφή της και η νότια οδός, που οδηγεί στη δυτική κλίμακα. Η βασική μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη, με το σύνολο του μελετητικού προγράμματος να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2024, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;