Τα ιδανικά δώρα για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο φέτος τις γιορτές
Ξέμεινες από έμπνευση για δώρα φέτος τα Χριστούγεννα; Το neolaia.gr σου προτείνει τέσσερις πρωτότυπες ιδέες δώρων για τους γονείς και τα μικρά παιδιά της οικογένειας, για τους αγαπημένους φίλους αλλά και τη σχέση σου!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μαζί τους θα φέρουν για ακόμη μια χρονιά όμορφες στιγμές, γεμάτες μοίρασμα, αγάπη και χαμόγελα. Αν, λοιπόν, έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι ποια είναι τα κατάλληλα δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε bingo (!), είσαι στο σωστό άρθρο.

Αν, από την άλλη, θες αυτή τη χρονιά να είναι πιο πρωτότυπα και ξεχωριστά τα δώρα σου από άλλες φορές, τότε bingo ξανά! Βρες παρακάτω 4 ιδέες δώρων για τους γονείς, τους φίλους, τον/την σύντροφό σου, αλλά και τα μικρά παιδιά της οικογένειας. Ενόψει Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, αλλά και ονομαστικών εορτών και γενεθλίων, η κίνησή σου θα εκτιμηθεί σίγουρα και κυρίως θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα που αγαπάς.

1. Κάνε τους την καλύτερη έκπληξη: Μια συνδρομή στο JukeBooks!

Ένα βιβλίο δεν είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί, αλλά μία «ψυχή», ένας κόσμος που ανοίγεται μπροστά στον αναγνώστη, τον γεμίζει γνώση και πλουτίζει τη φαντασία του. Αν έχεις σκεφτεί να κάνεις ένα τέτοιο δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά φοβάσαι ότι θα μείνει στο «ράφι» λόγω έλλειψης χρόνου, τότε δεν πειράζει γιατί ευτυχώς υπάρχει το JukeBooks. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο συνδρομητικό προορισμό για ηχητικά βιβλία στα ελληνικά και διαθέτει πάνω από 700 audiobooks, τα οποία μπορούν οι αγαπημένοι σου να ακούν από οπουδήποτε, ακόμη και εκτός σύνδεσης: στον δρόμο, στο σπίτι, στη βόλτα, στο γυμναστήριο και όπου αλλού μπορεί να βάλει ο νους σου! Με υπέροχες αφηγήσεις που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον, η εφαρμογή που μπορούν να κατεβάσουν οι αγαπημένοι σου σε iOS ή Android, αφού τους κάνεις το ιδανικό δώρο της συνδρομής, θα τους προσφέρει εργαλεία όπως χρονόμετρο ύπνου αλλά και αλλαγή ταχύτητας αφήγησης.

Γιατί, λοιπόν, να μην πρωτοτυπήσεις στο φετινό Secret Santa, χαρίζοντάς τους μία συνδρομή στο Jukebooks που θα τους εκπλήξει θετικά; 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα audiobooks που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις, αλλά και το φάσμα των ηλικιών!

Παρακάτω, όμως, θα βρεις μερικές προτάσεις ηχητικών βιβλίων που ξεχωρίζουν και θα προσφέρουν στα αγαπημένα σου πρόσωπα ευχάριστες και ποιοτικές εμπειρίες ακρόασης για τον χρόνο που περνούν μόνοι αλλά και με παρέα!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Γονείς και οικογένεια θα μπορούσαν άνετα να ακούσουν:

Εκδόσεις Διόπτρα,  Συγγραφέας: Sebastian Fitzek, Αφήγηση: Κώστας Κρομμύδας

Σύμφωνα με μία ρήση που αποδίδεται στον Αϊνστάιν: «Όλοι είναι ιδιοφυΐες! Αλλά αν το κριτήριο για την ευφυΐα ενός ψαριού είναι η ικανότητά του να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, τότε θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο». Ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα», συμπληρώνει το εξής: «Μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίσει να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο, απλώς και μόνο επειδή οι άλλοι σας θεωρούν ψάρι. Μην ακούτε όσους σας λένε: “Αυτό είναι αδύνατον, δεν θα το καταφέρεις!”. Να είστε ψάρια που θέλουν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα.

Ο Sebastian Fitzek, o δημιουργός των μεγάλων αστυνομικών best sellers, ξανασυστήνεται συγγραφικά με ένα διαφορετικό βιβλίο που θέτει διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα, όπως: Τι μετράει στη ζωή; Πώς βρίσκεις την ευτυχία; Ποιοι στόχοι είναι σωστοί; Τι μαθαίνεις από την ήττα;

Ο Fitzek εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο από τον ρόλο του ως πατέρας και συγκεκριμένα από το ερώτημα τι συμβουλές θα έδινε στα παιδιά του για τη ζωή αν δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του. Χωρίς να ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, πετυχαίνει να μιλήσει για πράγματα πολύ σοβαρά χωρίς καμία σοβαροφάνεια, με χιούμορ, ειλικρίνεια και αμεσότητα. Έτσι, Τα Ψάρια που Σκαρφαλώνουν στα Δέντρα είναι μια πολύ προσωπική κληρονομιά ενός πατέρα για τα παιδιά του, μια «πυξίδα», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, που τους κληροδοτεί για να πορευτούν. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετική τροφή για σκέψη κι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για κάθε άνθρωπο που αναζητά τον δρόμο του στον κόσμο. Άλλωστε, το όνειρο δεν είναι ο προορισμός. Είναι το καύσιμο για τα ταξίδια της ζωής μας.

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Συγγραφέας: Lev Nikolaevic Tolstoj, Αφήγηση: Λίλη Τσεσματζόγλου

Όπως λέει ο Τολστόι: «Ο συζυγικός βίος, ακόµα και αν θεµελιώνεται στον έρωτα, είναι µια εύθραυστη ισορροπία από επιθυµίες που καταπιέζονται, από συµπλέγµατα που καιροφυλακτούν. Η ζυγαριά της συµβίωσης εύκολα διαταράσσεται και τότε όλα µπορούν να συµβούν. Η πραγµατική αγάπη ωστόσο, όσο κι αν δοκιµάζεται, έχει τον τρόπο της να διασώζεται µέσα από διαδοχικές µεταλλάξεις».

Το κλασικό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, Λέων Τολστόι, «Οικογενειακή ευτυχία», αποτελεί το αριστουργηµατικό πορτρέτο της συναισθηµατικής εξέλιξης µιας γυναίκας αλλά και την ανατοµία ενός γάµου. Η δεκαεπτάχρονη Μάσα, µετά τον θάνατο των γονιών της, παντρεύεται τον Σεργκέι Μιχάηλιτς, τον φίλο του πατέρα της. Μεταξύ τους αναπτύσσεται µια τρυφερή σχέση που χαρίζει και στους δύο την ευτυχία, η ζωή τους, όµως, θα αλλάξει όταν αποφασίζουν να εγκατασταθούν για λίγο στην Πετρούπολη. Η Μάσα ξελογιάζεται από τη γοητεία των κοσµικών σαλονιών και ο γάµος της αρχίζει να ξεθωριάζει…

Εκδόσεις Καστανιώτη, Συγγραφέας: Ιωάννα Καρυστιάνη, Αφήγηση: Κοραλία Καράντη

H ιστορία της «Μικράς Αγγλίας» που μπορούν να ακούσουν οι γονείς σου σε audiobook, διαθέτει ναυτικό φυλλάδιο και ταξιδεύει επί μία εικοσαετία, μεταφέροντας θαλασσοφαγωμένους άντρες και θαλασσοφαγωμένες γυναίκες στους μεγάλους ή ασήμαντους πλόες της ζωής. Από τη Σουραμπάγια στα βυσσινοχώραφα της Άνδρου, από τα τζενεραλάδικα και τα υπερωκεάνια στη χρυσαφένια αμμουδιά του Nειμποριού και στις ασκήσεις μελαγχολίας μιας παρέας κοριτσιών, από ένα ντοματοπίλαφο στο Mπουένος Άιρες στις πιστές λαρδομούνες που κρέμονται από το στόμα της Mούραινας κι από τις συμμαχικές νηοπομπές κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στη Pίβα και στο λευκό διώροφο των Σαλταφέρων με το τσιγκούνικο ταβάνι, που σαν απλωμένο τουλπάνι έσταζε τους ήχους τού απάνω σπιτιού και μαζί τους ήχους του έρωτα στο πανομοιότυπο κάτω σπίτι, είκοσι τέσσερις λεπτές κυπαρισσοσανίδες που ρήμαξαν ζωές.

Οι μικροί φίλοι της οικογένειας (αδέρφια, ξαδέρφια, ανίψια) θα μπορούσαν να ακούσουν:

Εκδόσεις Καστανιώτη, Συγγραφέας: Χρύσα Σπυροπούλου, Αφήγηση: Φανή Γεωργακοπούλου

Ο Άρης, η Λίζα και η Ήρα, μετά το συναρπαστικό ταξίδι τους στην πόλη Όρντου του Εύξεινου Πόντου, επισκέπτονται με τους γονείς της Λίζας την Κωνσταντινούπολη.

Εκεί συναντούν τους φίλους τους από την Όρντου και αρχίζουν να αναζητούν στα μνημεία της Πόλης τις σελίδες ενός παλιού τετραδίου συνταγών που ανήκε στο σεφ κάποιου σουλτάνου. Ένας αόρατος φίλος τους τα καθοδηγεί στο κυνήγι του «κρυμμένου θησαυρού», ενώ κατά την αναζήτηση αυτή τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις γνωστές και άγνωστες πλευρές της Κωνσταντινούπολης, με τον απαράμιλλο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο της. Θα περιπλανηθούν στους δρόμους και στις γειτονιές της Βασιλεύουσας και θα επισκεφθούν την Αγια-Σοφιά, το μουσείο Τοπ Καπί, την Κλειστή Αγορά, τη Βασιλική Κινστέρνα, τον Ιππόδρομο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και πολλά άλλα μέρη που θα τα γοητεύσουν και θα τους αποκαλύψουν τα μυστικά ενός ολόκληρου κόσμου από την αρχαιότητα, τη ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή μέχρι τις μέρες μας.

Εκδόσεις Διόπτρα, Συγγραφέας: Lev Nikolaevic Tolstoj, Αφήγηση: Θάνος Χρόνης

Στη σημερινή Μόσχα, μια νεαρή μητέρα, που ο άντρας της λείπει στον πόλεμο, αφηγείται στα δύο της παιδιά την ιστορία του Πολέμου και της Ειρήνης, του κλασικού αριστουργήματος, «Πόλεμος και Ειρήνη», του Λέοντος Τολστόι. Μέσα από την καθηλωτική αφήγηση του έρωτα του Αντρέι και του Πιερ για τη Νατάσα, ξετυλίγεται η κοινή μοίρα όλων των ηρώων του βιβλίου, που παρασύρονται στη δίνη και στον όλεθρο των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Πρόκειται για έναν ύμνο για το μεγαλείο του ανθρώπου και την αξία της ειρήνης που θα συγκινήσει τους μικρούς της οικογένειας και θα τους μάθει πολλά.

Μπορούν να ακούσουν το εξαιρετικό audiobook στο jukebooks.gr!

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Συγγραφέας: Άλκη Ζέη, Αφήγηση: Αλέξανδρος Χούντας

27 Οκτωβρίου 1940: Θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω…, έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;». Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα, όμως, τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, με την ελπίδα να σιγοκαίει κάπου στο βάθος.

Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών, ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους τους, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα «ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ» στους τοίχους και έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι που φλογίζει τις καρδιές τους: «Πάντα μπροστά μας, για μια καινούρια ζωή…».

Οι μικροί φίλοι της οικογένειας μπορούν να ακούσουν τη συγκλονιστική αφήγηση του βιβλίου στο jukebooks.gr!

Ο/Η σύντροφός σου θα προτιμούσε κάποιο από τα παρακάτω audiobooks:

Εκδόσεις Ίκαρος, Συγγραφέας: Manuel Vilas, Αφήγηση: Ανδρέας Ανδρέου

«Τα φιλιά» είναι ένα μεγάλο ερωτικό μυθιστόρημα, τρυφερό και αισθησιακό, συχνά αστείο και δραματικό, όπου οι χαρακτήρες στην οικειότητά τους συνδέονται μοναδικά με τον αναγνώστη. Ο Manuel Vilas δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης.

Το φιλί που σφραγίζει τη φλογερή και απροσδόκητη ιστορία αγάπης μεταξύ του Σαλβαδόρ και της Μονσεράτ γεννιέται εν μέσω της πανδημίας, σε ένα εξοχικό καταμεσής του δάσους, όπου ο Σαλβαδόρ, ένας πενηνταοχτάχρονος καθηγητής, βρίσκει καταφύγιο. Γνωρίζει τη Μονσεράτ σε ένα γειτονικό χωριό, στα περίχωρα της Μαδρίτης, να εργάζεται στο μοναδικό παντοπωλείο της περιοχής. Τον Μάρτιο του 2020, ο Σαλβαδόρ ξαναδιαβάζει τον Δον Κιχώτη υπό το πρίσμα της αίσθησης του απόλυτου, του καταβροχθιστικού πάθους που τον δένει με τη Μονσεράτ.

Η απρόσμενή του Αλτισιδόρα – όπως του αρέσει να την αποκαλεί – εμφανίζεται ως μια πράξη αντίστασης τον καιρό της αναγκαστικής απομόνωσης. Μέχρι που το παρελθόν τους αναδύεται, αναπόφευκτα, καθώς η ρουτίνα των δύο εραστών γίνεται πραγματικότητα. Το δέρμα των ερωτευμένων, ο σαρκικός τους πόθος και τα φιλιά τους παρουσιάζονται με τρόπο σχεδόν απτό.

Λες κι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από ένα φιλί. Τίποτα δεν υπάρχει.

Ο/Η σύντροφός σου μπορεί να ακούσει την εκπληκτική αφήγηση του βιβλίου στο jukebooks.gr!

Εκδόσεις Μεταίχμιο, Συγγραφέας: Somerset Maugham, Αφήγηση: Πένυ Ραμαντάνη

Με θέμα την πνευματική αφύπνιση μιας γυναίκας, το κλασικό βιβλίο του Σόμερσετ Μομ προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Μέχρι σήμερα έχει μεταφερθεί τρεις φορές στον κινηματογράφο, με πιο πρόσφατη την ομώνυμη ταινία του 2006, σε σκηνοθεσία Τζον Καράν, με τη Ναόμι Γουάτς και τον Έντουαρντ Νόρτον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μπορείτε να ακούσετε μαζί «Το βαμμένο πέπλο» στο jukebooks.gr!

Εκδόσεις Διόπτρα, Συγγραφέας: EL Sombrero, Αφήγηση: Θοδωρής Οικονομίδης

Ιστορίες από 20 διαφορετικές χώρες μάς ταξιδεύουν στη μαγεία του ποδοσφαίρου και καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο αγγίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετο με την κοινωνία. Μπορεί να την επηρεάσει, να την αλλάξει, μπορεί όμως και να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό και έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα το υπηρετούν με αγάπη.

Η μέρα που ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου έπαιξε στις λάσπες ενός χωριού για χάρη ενός παιδιού, ο άνθρωπος που το ποδόσφαιρο τον έσωσε από μία γενοκτονία, ένα παιδί που βλέπει με τα μάτια της ψυχής, η πρώτη γυναίκα σταρ του ποδοσφαίρου που «μπορούσε να κάνει ό,τι κάνουν οι άντρες», ένας σκύλος που έγινε το σύμβολο μιας ομάδας…

Αυτές και πολλές ακόμα γνωστές και, κυρίως, άγνωστες ιστορίες για το πιο αγαπημένο παιχνίδι του πλανήτη, που, παρά τα όσα πιθανόν έχεις ακούσει, δεν είναι απλά 22 μαντράχαλοι που κυνηγάνε μια μπάλα σε κάτι χορτάρια. Θα στο επιβεβαιώσει σίγουρα και ο σύντροφός σου μόλις ακούσει το εξαιρετικό audiobook «Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο» στο jukebooks.gr!

Η Αργεντινή του 1978 συνδυάστηκε με μια χούντα και μία διοργάνωση με πολλές γκρίζες ζώνες, άδικο για μια εξαιρετική Εθνική με παίκτες όπως ο Κέμπες, ο Λούκε, ο Πασαρέλα, ο Χάουσμαν και ο Αρντίλες. Ο τελευταίος άλλωστε έχει πει και μια σπουδαία φράση: «Μας πόνεσε πολύ όταν μάθαμε ότι ήμασταν ένα μέσο αντιπερισπασμού για τον λαό, την ώρα που συνέβαιναν θηριωδίες». Ο προπονητής Μενότι προσθέτει: «Χρησιμοποιήθηκα. Δυστυχώς η χρήση του αθλήματος από τους ισχυρούς είναι όσο παλιός είναι κι ο κόσμος μας».

Εκδόσεις Μίνωας, Συγγραφέας: Vex King, Αφήγηση: Αλέξανδρος Χούντας

Πιο κοντά σε εμένα, πιο κοντά σε εσένα. Μόνο αν αγαπήσεις τον εαυτό σου θα φτάσεις πιο κοντά στην αληθινή αγάπη!

Ξέρεις ποιος δεν θα φύγει ποτέ από δίπλα σου;

Εσύ.

Αυτή είναι η σχέση που πρέπει να φροντίσεις περισσότερο. Άκου το «Πιο κοντά στην αγάπη» στο jukebooks.gr και μάθε να ανοίγεις την καρδιά σου και να φέρνεις στη ζωή σου την αγάπη που αξίζεις. Απαλλάξου από αρνητικά συναισθήματα που μέχρι τώρα σε κρατούσαν πίσω και σε εμπόδιζαν να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις.

Αυτό το audiobook θα σε βοηθήσει:

– Να συνειδητοποιήσεις με σαφήνεια ποιος είσαι και τι ρόλο παίζεις στις σχέσεις σου, όπως και να αναγνωρίσεις τι είδους σχέσεις θέλεις να δημιουργείς.

– Να ανακαλύψεις γιατί επαναλαμβάνεις συνεχώς δυσλειτουργικά μοτίβα σχέσεων.

– Να κατακτήσεις την αγάπη προς τον ίδιο σου τον εαυτό, για να ξεπεράσεις τις τοξικές προσδοκίες, τις προσκολλήσεις και τις ανασφάλειές σου.

– Να βρεις στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων για τις συνήθεις δυσκολίες των σχέσεων.

– Να αποκτήσεις βαθύτερη κατανόηση του πώς να αγαπάς αυθεντικά και άνευ όρων.

Οι καλύτεροί σου φίλοι θα εκτιμήσουν τις παρακάτω επιλογές:

Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Συγγραφέας: Rutger Bregman, Αφήγηση: Αλέξανδρος Χούντας

Ο συγγραφέας Rutger Bregman δείχνει πως το να πιστεύουμε στην ανθρώπινη καλοσύνη και τον αλτρουισμό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και να αποτελέσει το θεμέλιο για να αλλάξουμε πραγματικά την κοινωνία μας.

Υπάρχει μια πεποίθηση που ενώνει αριστερούς και δεξιούς, ψυχολόγους και φιλοσόφους, συγγραφείς και ιστορικούς. Από τον Μακιαβέλι μέχρι τον Χομπς και από τον Φρόιντ μέχρι τον Ντόκινς, αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωμένη στη δυτική σκέψη. Οι άνθρωποι, μαθαίνουμε, είναι από τη φύση τους εγωιστές και ιδιοτελείς.

Στην «Ανθρωπότητα: Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία» που μπορείς να ακούσεις με τους φίλους σου στο jukebooks.gr, προτείνεται ένα νέο επιχείρημα: είναι ρεαλιστικό και συνάμα επαναστατικό να θεωρούμε πως οι άνθρωποι είναι καλοί. Το ένστικτο της συνεργασίας αντί για τον ανταγωνισμό, της εμπιστοσύνης αντί για τη δυσπιστία, έχει μια εξελικτική βάση που φτάνει έως την απαρχή του είδους μας. Το να πιστεύουμε το χειρότερο για τους άλλους δεν επιδρά μόνο στο πώς βλέπουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά και στην πολιτική και την οικονομία.

Ο Rutger Bregman, συγγραφέας πολλών διεθνών best seller, παίρνει μερικές από τις πιο γνωστές μελέτες και τα πιο διάσημα γεγονότα στον κόσμο και τα επαναπροσδιορίζει, προσφέροντας μια νέα ματιά στα τελευταία 200.000 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας.

Εκδόσεις Διόπτρα, Συγγραφέας: Thomas Erikson,  Αφήγηση: Θάνος Χρόνης

Αισθάνεσαι μερικές φορές ότι είσαι ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Σε τρελαίνουν οι μακροσκελείς απαντήσεις και ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σου στο γραφείο σου σπάει τα νεύρα; Ε, δεν είσαι ο μόνος!

Ο συγγραφέας του «Ανάμεσα σε ηλίθιους», Τhomas Erikson, μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους ως εξής:

– οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί

– οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι

– οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί

– και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς- και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σου επιτρέπει να εντοπίσεις γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσεις ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάς και τις πληροφορίες που μοιράζεσαι.

Αν ο φίλος σου θέλει να τελειοποιήσει την επικοινωνία και τις κοινωνικές του δεξιότητες, να τα βρει λίγο καλύτερα με τον εαυτό του και γενικά να αλλάξει λίγο τον τρόπο που αλληλοεπιδρά με τους άλλους, τότε αυτό είναι το ιδανικό audiobook που αξίζει να ακούσει στο jukebooks.gr!

Εκδόσεις Καστανιώτη, Συγγραφέας: Emmanuel Bove, Αφήγηση: Κωνσταντίνος Χατζούδης

«Γιατί άραγε αυτές οι ατέλειωτες σιωπές, οι οποίες στο θέατρο θα ήταν αφόρητες και ίσως ακατανόητες, γεννούν στην ψυχή μας τόσα αισθήματα και μας φέρνουν πιο κοντά στους ήρωες του δράματος απ’ ό,τι θα μας έφερναν οι πιο συγκεκριμένες, οι πιο πληθωρικές, οι πιο κατάλληλες για τις συνθήκες κουβέντες; Διότι, χάρη σε μια μοναδική κι ολοδική του τέχνη, ο κ. Μποβ ξέρει πολύ καλά να κάνει αυτές τις σιωπές να γεμίζουν, να ξεχειλίζουν από όλα αυτά που συγκαλύπτουν οι βουβοί του ήρωες: όχι μόνο τα συναισθήματα που τους συγκλονίζουν και ραγίζουν την καρδιά τους, όχι μόνο τις αισθήσεις που τους συνταράσσουν, αλλά κι αυτές τις απειροελάχιστες αντανακλάσεις, αυτούς τους ανεπαίσθητους αντίλαλους του εξωτερικού κόσμου, που, ανά πάσα στιγμή, συμπλέκονται με τις αντιδράσεις του μυαλού μας ή της καρδιάς μας». – Φερνάν Βαντερέμ

Σε αυτό το σύντομο μυθιστόρημα, όπου ελάχιστα συμβαίνουν στην πραγματικότητα, όπου οι εντάσεις δεν προκύπτουν μέσα από πολλά λόγια, αλλά αναδύονται μέσα από αινιγματικές σιωπές, παρακολουθούμε τον ομώνυμο πρωταγωνιστή και τα άτομα του κύκλου του μέσα στην καθημερινότητα.

Ο Αρμάν συζεί με τη Ζαν, μια χήρα μεγαλύτερή του, η οποία τον στηρίζει οικονομικά και τον αγαπά, αφήνοντάς του συγχρόνως μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Ο Αρμάν δεν εργάζεται και βολτάρει συχνά, πρωί και βράδυ.

Κάποια στιγμή συναντά έναν παλιό φίλο, τον Λουσιέν. Αυτός δεν είχε την τύχη του Αρμάν, παρέμεινε φτωχός, ντροπαλός, άγαρμπος σε κάθε του χειρονομία και κοινωνικά αμήχανος, πλην όμως, για τον κεντρικό ήρωα αποτελεί τον «μάρτυρα ενός επώδυνου παρελθόντος».

Ωστόσο, πώς ακριβώς εμπλέκεται στη συγκεκριμένη ιστορία η Μαργκερίτ, η μικρότερη αδελφή του Λουσιέν; Η ευαίσθητη, ιδιόρρυθμη, αναλυτική γραφή με την οποία ο συγγραφέας αναδεικνύει τις πλέον λεπτές αποχρώσεις των ανθρώπων, από τη ρευστή επιφάνειά τους ως το απώτατο βάθος των ψυχών τους, έχει συγκριθεί με εκείνη του Μαρσέλ Προυστ.

Ο Εμμανουέλ Μποβ είναι ένας δεινός, σπάνιος, διαχρονικός παρατηρητής της ζωής, των σχέσεων, του κόσμου. Όπως λέει ο Σάμιουελ Μπέκετ: «Έχει όσο κανείς άλλος την αίσθηση της συγκινητικής λεπτομέρειας». 

Μπορείτε να ακούσετε μαζί με τον κολλητό ή την κολλητή σου τον «Αρμάν» στο jukebooks.gr!

3 απλά βήματα για να χαρίσεις στους αγαπημένους σου το καλύτερο γιορτινό δώρο:

  • Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο jukebooks.gr
  • Κατέβασε τo app σε iOS ή Android
  • Συνδέσου με τα στοιχεία σου και πες τους να μπουν να διαλέξουν το πρώτο τους audiobook!

Α! Μην ξεχάσεις να τους πεις να κατεβάσουν το JukeBooks από το App Store, το Google Play ή το App Gallery της Huawei. Εσύ αναλαμβάνεις τα υπόλοιπα! Διάλεξε τη συνδρομή που τους ταιριάζει κι εκείνοι θα σε σκέφτονται κάθε φορά που πατάνε play για να ακούσουν το αγαπημένο τους audiobook!

2. Ρούχα που «ζεσταίνουν» καρδιές

δώρα ιδέες

Συνήθως είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων μας όταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Παραμένει, ωστόσο, ιδανική και safe επιλογή για όσους αγαπούν να ανανεώνουν τη γκαρνταρόμπα τους.

Για την οικογένεια

  • Για τη μητέρα σου μπορείς να επιλέξεις ένα ζεστό πουλόβερ στο αγαπημένο της χρώμα. Εξαιρετική και all time classic επιλογή! Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αμέτρητα καταστήματα με handmade προϊόντα καλής ποιότητας που καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα προτιμήσεων.
  • Για τον μπαμπά που όλο γκρινιάζει ότι πάντοτε τα καλύτερα δώρα τα κάνεις στη μαμά, φέτος μπορείς να του αποδείξεις ότι κι εκείνος κατέχει μία περίοπτη θέση στην καρδιά του, επιλέγοντας ένα ζεστό, μάλλινο κασκόλ που σίγουρα θα του φανεί χρήσιμο τις κρύες μέρες του χειμώνα.
  • Για τον αδερφό σου, προτίμησε ένα πουκάμισο με τα πιο μοντέρνα μοτίβα που κυκλοφορούν. Σίγουρα θα το εκτιμήσει και θα το τιμήσει δεόντως στις νυχτερινές εξόδους του.
  • Για την αδερφή σου που παρακολουθεί τις νέες τάσεις και πάντα γκρινιάζει ότι κάτι λείπει από την ντουλάπα της, μία εξαιρετική ιδέα είναι να της κάνεις δώρο ένα σακάκι, το πιο must κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας για τον φετινό χειμώνα. Κι αν σκέφτεσαι ότι ήδη έχει κάποια, μην διστάσεις να τολμήσεις να επιλέξεις κάποιο σε έντονο χρώμα, όπως προστάζουν οι τάσεις.

Για τον φίλο/την φίλη

  • Για τον κολλητό, που τόσο αγαπάς και μαζί του μοιράζεσαι τα πάντα, μπορείς να τολμήσεις και φέτος να κάνεις τη διαφορά. Γι’ αυτό, ένα ζευγάρι κάλτσες- ή και περισσότερα- με πρωτότυπα και ίσως χιουμοριστικά σχέδια θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά και θα δώσει στυλ στις φετινές, κρύες ημέρες του χειμώνα.
  • Για τη φίλη σου που ξέρεις τι ακριβώς της αρέσει, αλλά και ότι αποζητά την άνεση, ένα ζευγάρι πιζάμες με cozy σχέδια και fluffy ύφασμα, θα γίνει -μαζί με εσένα φυσικά και μία καλή ταινία- η καλύτερη συντροφιά για τα βράδια του Δεκέμβρη.

Για τον/την σύντροφο

Έχετε μοιραστεί τόσα δώρα σε γιορτές, γενέθλια και επετείους και νιώθεις ότι έχεις εξαντλήσει όλες τις ιδέες; Μη σκας και βάλε χιούμορ σε αυτή τη σχέση, με ένα φούτερ που πάνω του θα τυπώσεις μία αστεία στιγμή, δική του ή δική σας και θα μας θυμηθείς! Υπάρχουν άπειρα καταστήματα που μπορούν να τυπώσουν τις πιο ξεχωριστές και χιουμοριστικές φωτογραφίες σε εξαιρετικές τιμές, κάνοντας παράλληλα πολύ καλή δουλειά. Last but not least: μπορείς να προσθέσεις κάποια viral, αστεία φράση.

3. Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ για κάθε τύπο σχέσης

Τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παζλ, είναι δώρα που, όχι μόνο προσφέρουν στιγμές διασκέδασης, αλλά παράλληλα κάνουν τους ανθρώπους να δένονται και να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα στην καρδιά τους!

Παρακάτω θα βρεις έξυπνες προτάσεις για κάθε τύπο σχέσης:

  • Για την οικογένεια

Τι μπορεί να «μαζέψει» την οικογένεια γύρω από ένα τραπέζι και να την κρατήσει εκεί για ώρες; Ένα επιτραπέζιο γνώσεων που σίγουρα θα ευχαριστήσει τη μαμά, τον μπαμπά αλλά και τα αδέρφια σου που θα ανυπομονούν για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε όλοι μαζί, σε ένα νέο «τουρνουά» γνώσεων αλλά και ατελείωτων στιγμών γέλιου.

  • Για τους φίλους

Σίγουρα αυτό που χρειάζεται η παρέα τις ημέρες των γιορτών είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με παντομίμα. Σκοπός είναι να γελάσετε μέχρι δακρύων και φυσικά να υποσχεθείτε ότι αυτές οι στιγμές θα μείνουν μεταξύ σας, παρότι σίγουρα θα υπάρξουν ντοκουμέντα από τις αστείες μιμήσεις! Πέρα από τις κλασικές και ευρέως γνωστές σειρές τέτοιων παιχνιδιών, στο εμπόριο κυκλοφορούν και νέες ανανεωμένες, σύγχρονες πατέντες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

  • Για τον/ την σύντροφο

Για να γίνουμε και λίγο ρομαντικοί, οι σχέσεις απαιτούν υπομονή αλλά και επιμονή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπενθυμίσεις στο ταίρι σου, κάνοντάς του δώρο ένα παζλ. Όμως όχι οποιοδήποτε παζλ, αλλά ένα που θα απεικονίζει εσάς. Πώς γίνεται αυτό; Η διαδικασία απλή. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορείς να απευθυνθείς και να δημιουργήσεις το πιο πρωτότυπο και ξεχωριστό δώρο που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο και στους δύο σας.

  • Για τα παιδιά

Οι μικροί μας φίλοι, πέρα από τη γνώση την οποία καλούνται να ανακαλύψουν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, χρειάζεται να μάθουν να έχουν υπομονή αλλά και παρατηρητικότητα. Γι’ αυτό ένα παζλ με τον αγαπημένο τους ήρωα κινουμένων σχεδίων, ή κάποια σκηνή από τη μυθολογία, θα αποτελέσει μία ευχάριστη ενασχόληση και παράλληλα θα βοηθήσει τα παιδιά να «ακονίσουν» την παρατηρητικότητά τους! Μην ξεχάσετε να τα ενθαρρύνετε όταν μπερδεύονται σε κάποιο σημείο.

4. Do it yourself με μεράκι και πολλή αγάπη

δώρα ιδέες

Κάτι που έχει φτιαχτεί από τα δικά σου χέρια, εμπεριέχει όλη σου την αγάπη αλλά και την προσωπική πινελιά που κάνει τη διαφορά. Σίγουρα αυτό το δώρο απαιτεί χρόνο και προσωπικό κόπο, όμως το αποτέλεσμα και η χαρά που θα προσφέρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές DIY ιδέες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, εμείς ξεχωρίσαμε τις παρακάτω, οι οποίες είναι εύκολες -όσον αφορά την υλοποίηση- αλλά και οικονομικές:

  • DIY στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο 

δώρα ιδέες

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ξυλάκια κανέλας. Σχημάτισε τρίγωνα, χριστουγεννιάτικα δεντράκια, αστέρια ή γεωμετρικά σχήματα και κόλλησε τα ξυλάκια κανέλας με ένα πιστόλι σιλικόνης. Χρησιμοποίησε επιπλέον λίγο σχοινί, χρυσόσκονη ή χάντρες και θα έχεις τα πιο μοντέρνα και κομψά στολίδια που μπορείς να κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

  • DIY κεριά με τα αγαπημένα τους αρώματα

Υλικά για την δημιουργία αρωματικών κεριών:

  • Κερί
  • Βάζα κεριών
  • Κατσαρόλα μπεν μαρί για το λιώσιμο του κεριού
  • Θερμόμετρο καλής ποιότητας
  • Μια κανάτα ανθεκτική στη θερμότητα
  • Ράβδος ανάδευσης
  • Αρωματικά έλαια
  • Φυτίλια
  • Αξεσουάρ για να μείνει το φυτίλι στο κέντρο (μεταλλικές βάσεις για ξύλινα φυτίλια)
  • Trimmer φυτιλιού

Διαδικασία:

Βήμα 1ο

Κολλήστε το φυτίλι στη βάση του δοχείου. Μπορείτε να το στερεώσετε με ένα μανταλάκι ώστε να μην πέσει ή κουνηθεί όταν θα ρίξετε μέσα το λιωμένο κερί. Το φυτίλι πρέπει να είναι στο κέντρο του δοχείου για να εξασφαλιστεί η σωστή και ομοιόμορφη καύση.

Βήμα 2ο

Ποτέ δεν λιώνουμε το κερί κατευθείαν. Προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική μπεν μαρί. Βάζουμε μία κατσαρόλα τρεις πόντους νερό και μέσα της τοποθετούμε ένα άλλο κατσαρολάκι με το κερί.

Βήμα 3ο

Όταν αρχίσει το νερό να σιγοβράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε απαλά το κερί σόγιας με τον αναδευτήρα. Θέλουμε το κερί να ανεβάσει θερμοκρασία 90 βαθμών κελσίου. Η τεχνική του μπεν μαρί εξασφαλίζει ότι το κερί δεν θα περάσει τους 100 βαθμούς κελσίου, όπου και υπάρχει ο κίνδυνος της αυτανάφλεξης.

Βήμα 4ο

Το ποσοστό αρωματικού ελαίου που θα βάλουμε είναι καθαρά δική μας επιλογή. Συνήθως επιλέγουμε 6 έως 15% αρωματικού ελαίου. Εξαρτάται από την χρήση και το μέγεθος του χώρου όπου θα χρησιμοποιούμε το κερί. Εάν θέλουμε να το έχουμε στην κρεβατοκάμαρα, 6% ελαίου είναι αρκετό. Σε μεγαλύτερο χώρο, όπως το σαλόνι, θα χρειαστούμε περισσότερο έλαιο.

Βήμα 5ο

Από τη στιγμή που το κερί φτάσει τους 90-95 βαθμούς κελσίου, το κατεβάζουμε από την φωτιά και του επιτρέπουμε να κρυώσει για 10 – 15 λεπτά. Θέλουμε να φτάσει τους 70-75 βαθμούς κελσίου για να προσθέσουμε τα αρωματικά έλαια.

Βήμα 6ο

Αφού έχει κρυώσει ελαφρώς το λιωμένο κερί, προσθέστε όλο το έλαιο στο σκεύος και ανακατέψτε απαλά για να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες, τουλάχιστον για 2 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι το έλαιο και το κερί θα ομογενοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό.

Βήμα 7ο

Αφήνουμε το κερί μερικά λεπτά να κάτσει και γεμίζουμε τα δοχεία όταν το κερί μας είναι μεταξύ 55 και 65 βαθμούς κελσίου. Δεν ρίχνουμε πολύ γρήγορα το λιωμένο κερί στο δοχείο για να αποφύγουμε την δημιουργία φυσαλίδων.

Βήμα 8ο

Είναι σημαντικό να αφήσουμε το κερί να κρυώσει και να κρυσταλλοποιηθεί τουλάχιστον για μία μέρα. Όταν κρυώσει, κόβουμε το φιτίλι με το trimmer σε ύψος λίγο πάνω από μισό εκατοστό.

  • DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Oι χριστουγεννιάτικες κάρτες σίγουρα είναι ένα δώρο που μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία και πάντοτε μας γεμίζει με νοσταλγία. Γι’ αυτό φέτος τα Χριστούγεννα μπορείς να κάνεις τη διαφορά, φτιάχνοντας στα αγαπημένα σου πρόσωπα κάρτες που θα στολίσουν τον χώρο τους και παράλληλα θα έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία. Σημαντικό tip: ταχυδρόμησε τις κάρτες για να είναι ακόμη μεγαλύτερη η έκπληξη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Κενές κάρτες: επίλεξε κάρτες που είναι υψηλής ποιότητας και έχουν το κατάλληλο βάρος ώστε να μην πέφτουν.
  • Κενοί φάκελοι: φρόντισε να πάρεις αρκετούς φακέλους για να χωρέσουν όλες οι κάρτες σας.
  • Μελάνι εκτυπωτή και εκτυπωτή: πριν από την εκτύπωση, έλεγξε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι έχεις αρκετό μελάνι.
  • Στυλό, μολύβια ή μαρκαδόρους: χρησιμοποίησε τα για να διακοσμήσεις τις κάρτες σας και να γράψεις προσωπικά μηνύματα για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο.
  • Αυτοκόλλητα, γραμματόσημα, γκλίτερ κ.λπ.: χρησιμοποίησε χαριτωμένα στολίδια με θέμα τις γιορτές των Χριστουγέννων και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς.
  • Ετικέτες αλληλογραφίας και γραμματόσημα: βεβαιώσου ότι έχετε αρκετές ετικέτες και γραμματόσημα για κάθε κάρτα.

Ποιο είδος χαρτιού είναι το καταλληλότερο για DIY κάρτες;

Η επιλογή χαρτιού είναι πρωταρχικής σημασίας για τη δημιουργία καρτών που όχι μόνο φαίνονται φανταστικές αλλά και αντέχουν στη φθορά. Το καλύτερο χαρτί για χριστουγεννιάτικες κάρτες DIY είναι το χοντρό χαρτόνι, το οποίο είναι ένα στιβαρό χαρτί που παρέχει την απαραίτητη ανθεκτικότητα για να εξασφαλίσει ότι οι κάρτες σου θα φτάσουν σε άψογη κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
39'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
39'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
8'
20 - 34
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
8'
22 - 21
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1