Κίνα: Είσοδος χωρίς βίζα στους πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών
Σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον τουρισμό μετά την πανδημία

Η Κίνα θα εξαιρέσει τους πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Μαλαισίας από την υποχρέωση να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα) για να επισκεφθούν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον τουρισμό μετά την πανδημία.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου της ερχόμενης χρονιάς, οι πολίτες των χωρών αυτών, που θα φθάνουν στην Κίνα για δουλειές, τουρισμό, για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους ή για να παραμείνουν τράνζιτ στη χώρα για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, δεν θα χρειάζονται βίζα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Τους τελευταίους μήνες η Κίνα παίρνει μέτρα –που περιλαμβάνουν την επαναφορά αεροπορικών δρομολογίων– για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα έπειτα από τρία χρόνια αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19, στο πλαίσιο των οποίων έκλεισε σε μεγάλο βαθμό τα σύνορά της με τον έξω κόσμο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αποκαταστήσει την εικόνα της σε όλο τον κόσμο αφού συγκρούσθηκε με δυτικές χώρες σε διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένων της Covid, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της Ταϊβάν και του εμπορίου.

Πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε 24 χώρες αποκάλυψε ότι οι απόψεις για την Κίνα είναι ευρέως αρνητικές, με το 67% των ενηλίκων να εκφράζει μη ευνοϊκές απόψεις.

Περισσότεροι από τους μισούς απ’ όσους απάντησαν είπαν πως η Κίνα αναμιγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα άλλων.

«Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει τα ταξίδια στην Κίνα για πολλούς γερμανούς πολίτες σε άνευ προηγουμένου έκταση», ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η πρεσβευτής της Γερμανίας στην Κίνα Πατρίτσια Φλορ.

«Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα στη Γερμανία από κινέζους πολίτες θα ήταν δυνατά μόνον εφόσον όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Σένγκεν εγκρίνουν κάτι τέτοιο, δήλωσε.

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, έγραψε στη X: «Μια εξαιρετική νέα ανακοίνωση από τον ομόλογό μου Ουάνγκ Γι με την ευκαιρία της επίσκεψής μου!»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΗΜ
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
36 - 33
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;