Βορίδης: «Εάν υποχρεωθώ να εγκρίνω τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, δεν μπορώ να το κάνω»
Ο Μάκης Βορίδης τίθεται, για άλλη μία φορά, κατά του γάμου και υπονοεί ότι μπορεί να παραιτηθεί.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να φέρει στη Βουλή, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, επαναλαμβάνοντας πως είναι ένα θέμα που δεν τον βρίσκει σύμφωνο και υπονόησε ότι μπορεί να παραιτηθεί σε περίπτωση που αναγκαστεί να το στηρίξει.

Σε συνέντευξή του στο OPEN, o Μάκης Βορίδης σημείωσε – σε διάφορα σημεία – πως η χρονική περίοδος που θα συζητηθεί η πρωτοβουλία είναι κάτι που επαφίεται στον πρωθυπουργό και υπογράμμισε πως οι δικές του απόψεις για το θέμα δεν έχουν αλλάξει: διαφωνεί τόσο με τον γάμο, όσο και με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

 

 

 

«Είναι θέματα και τα δύο. Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος και με την υιοθεσία» είπε.

Ερωτώμενος για το εάν θα αλλάξει στάση εάν αρθεί η τεκνοθεσία, επέμενε στην ίδια θέση. «Για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, συντρόφων, συζύγων, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης που εξομοιώνει τη σχέση με τις συνέπειες του γάμου. Εάν είναι ρυθμισμένο, ποια είναι η προστιθέμενη αξία (σ.σ. στο να νομιμοποιηθεί ο γάμος);».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης θα επιτρέψει οι βουλευτές να «εκφραστούν κατά συνείδηση» και δεν θα υπάρξει κεντρική γραμμή. Όταν ρωτήθηκε εάν θα ισχύσει το ίδιο και για τους υπουργούς, είκασε πως δεν θα υπάρχει άλλη απόαση για την περίπτωσή τους.

Εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει κομματική πειθαρχία, απάντησε: «Στα ζητήματα της συνειδήσεως, εγώ δεν κάνω πίσω. Αν μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά (σ.σ. να υπερψηφίσει τον γάμο), δεν μπορώ να το κάνω».

Τέλος, σημείωσε πως δεν είναι ο μόνος στο κόμμα που έχει αυτές τις απόψεις σχετικά με το νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;