«Squid Game: The Challenge»: Διαγωνιζόμενοι απειλούν το Netflix με μήνυση
Διαγωνιζόμενοι του «Squid Game: The Challenge» απειλούν νομικά το Netflix και τους παραγωγούς, αφού ισχυρίζονται ότι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Διαγωνιζόμενοι του Squid Game: The Challenge απειλούν νομικά το Netflix και τους παραγωγούς, αφού ισχυρίζονται ότι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του reality.

Μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, εκπροσωπεί δύο παίκτες που δεν κατονομάζονται, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν υποθερμία και νευρική βλάβη ενώ πυροβολούσαν σε ψυχρές συνθήκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Express Solicitors ανέφερε σε δήλωση τύπου ότι είχε στείλει επιστολές αξίωσης στο Studio Lambert, τον συμπαραγωγό του Squid Game: The Challenge του Netflix.

Οι ισχυρισμοί των διαγωνιζομένων αφορούν την εμπειρία τους στα γυρίσματα του εναρκτήριου παιχνιδιού της σειράς «Red Light, Green Light», στο οποίο οι παίκτες πρέπει να αποφύγουν την προσοχή μιας απειλητικής ρομποτικής κούκλας.

Το παιχνίδι γυρίστηκε στα Cardington Studios, μια πρώην βάση της Βασιλικής Αεροπορίας στο Μπέντφορντ. Το Netflix επιβεβαίωσε τότε ότι τρεις από τους 456 παίκτες χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Η Express Solicitors, η οποία ειδικεύεται σε τέτοιου είδους περιστατικά, είπε ότι οι πελάτες της διακινδύνευσαν την υγεία τους αναγκαζόμενοι να μείνουν ακίνητοι για μεγάλες περιόδους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων καθώς προσπαθούσαν να παραμείνουν στον διαγωνισμό.

Ο Daniel Slade, Διευθύνων Σύμβουλος της Express Solicitors, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να το δουν αυτό ως μια κλασική μάχη “Δαυίδ και Γολιάθ” με την εταιρεία και τους συνεργάτες παραγωγής της.

Οι διαγωνιζόμενοι νόμιζαν ότι έπαιρναν μέρος σε κάτι διασκεδαστικό και όσοι τραυματίστηκαν δεν περίμεναν να υποφέρουν όσο υπέφεραν. Τώρα έχουν πάθει τραυματισμούς, αφού πέρασαν χρόνο κολλημένοι σε επώδυνες στάσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες».

Ένας εκπρόσωπος του Squid Game: The Challenge είπε: «Δεν έχει υποβληθεί αγωγή από κανέναν από τους διαγωνιζόμενους του Squid Game. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ευημερία των διαγωνιζομένων μας».

Η Deadline ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι το Squid Game: The Challenge υποβλήθηκε σε μια ανεξάρτητη επιθεώρηση ασφαλείας μετά τα ιατρικά περιστατικά στο σετ.

Το Στέλεχος Υγείας και Ασφάλειας της Βρετανίας – ή HSE όπως είναι ευρέως γνωστό – υπενθύμισε στους παραγωγούς να σχεδιάσουν με ασφάλεια το blockbuster του κορεάτικου δράματος, αλλά τελικά αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν περαιτέρω μέτρα.

Το Squid Game: The Challenge έκανε πρεμιέρα χθες, Τετάρτη (22/11).

Mε πληροφορίες από Deadline

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;