Ghosting στον εργασιακό χώρο: Πού οφείλεται αυτή η νέα «μόδα»;
Το Ghosting ανθεί κυρίως στους επαγγελματικούς χώρους.

Το ghosting είναι μία – δυστυχώς – συνηθισμένη τακτική στις ανθρώπινες σχέσεις, συχνότερα στις ερωτικές, όπου ο ένας εκ των δύο εξαφανίζεται εντελώς ξαφνικά αγνοώντας ακόμα και την ύπαρξη του άλλου.

Ουσιαστικά το ghosting ερμηνεύεται ως η ξαφνική εξαφάνιση ενός ατόμου, σαν το φάντασμα που κάποια στιγμή εξαϋλώνεται και δεν απαντάει σε μηνύματα, δεν επιστρέφει κλήσεις και γενικότερα αγνοεί το άλλο άτομο, ενώ μέχρι πρότινος μπορεί να μιλούσαν κανονικά ή ακόμα και να είχαν σχέση.

Η πρακτική αυτή πλέον έχει εμφανιστεί και στον επαγγελματικό χώρο, όπου οι εργοδότες αντιμετωπίζουν το παράδοξο, άνθρωποι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για μία θέση εργασίας να μην εμφανίζονται σε ραντεβού για συνέντευξη ή εάν έχει γίνει η πρώτη συνέντευξη να μην εμφανίζεται σε δεύτερο ραντεβού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πολλές χώρες του κόσμου, άνθρωποι με υψηλότερη επαγγελματική κατάρτιση βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά, με αποτέλεσμα να επιλέξουν να εργαστούν κάπου αλλού και να αγνοήσουν την άλλη πρόταση που μπορεί να έχουν. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με την τακτική που ίσχυε για πολλά χρόνια -σε ένα βαθμό ακόμα και σήμερα – από τους εργοδότες, που δεν απαντούσαν ούτε σε μία αποστολή βιογραφικού ακόμα και αρνητικά.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;