Εκτός ΣΥΡΙΖΑ οι «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου
Η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου - οι λεγόμενοι «6+6» - ανακοίνωσε επίσημα την έξοδο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η οριστική απόφαση λήφθηκε. Η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου – οι λεγόμενοι «6+6» – ανακοίνωσαν επίσημα την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικά στελέχη των «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου, ανακοινώνουν την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών.

Οι δύο βουλευτές πρόκειται να παραδώσουν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν.

  • Αναγνωστόπουλου Σία
  • Αχτσιόγλου Έφη
  • Ζειμπεκ Χουσεΐν
  • Ηλιόπουλος Νάσος
  • Τζανακόπουλος Δημήτρης
  • Τζούφη Μερόπη
  • Φερχάτ Οζγκιουρ
  • Φωτίου Θεανώ
  • Χαρίτσης Αλέξης

Με δεδομένο ότι ήδη από το κόμμα έχουν αποχωρήσει οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, δυνητικά μπορεί να συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς ο «μαγικός» αριθμός 10 καλύπτεται.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της ομάδας έστειλαν το ακόλουθο κείμενο στους γραμματείς του κόμματος.

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, αναμένεται να τεθούν οι προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου.

Αποχώρησαν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσαν με κοινή δήλωση ένας σημαντικός αριθμός μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.

Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις». Προεξοφλούν ακόμη: «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;