Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε «εκπνέει» η προθεσμία πληρωμής τους
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Ως πότε και πώς μπορείτε να τα πληρώσετε

Ήδη από τις αρχές του μήνα και πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου έχουν αναρτηθεί τέλη κυκλοφορίας 2024 στην ειδική πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να τα δουν εύκολα πατώντας εδώ, ενώ είναι εφικτό να τα κατεβάσουν χωρίς κωδικούς Taxisnet. Μάλιστα φέτος το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και QR code.

Όσον αφορά την πληρωμή τους, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είναι διαθέσιμο και το QR Code. Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πότε «εκπνέει» η προθεσμία πληρωμής τους

Τα τέλη κυκλοφορίας 2024 είναι αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή έως το τέλος της χρονιάς.

Προκειμένου να διευκολυνθείτε κατά τη διαδικασία πληρωμής μέσω της εφαρμογής MyCar της ΑΑΔΕ θα πρέπει να έχετε πρόχειρους, τους κωδικούς του Taxisnet, το προσωπικό σας ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Στη συνέχεια μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.

Αμέσως μετά πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ». Σε αυτό το σημείο εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αμέσως μετά επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

Στη συνέχεια επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος (υπάρχει επιλογή).

Μετά πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πώς μπορείτε να τα πληρώσετε

  • Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή εικόνων: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1