ΠΟΥ: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για εκκένωση τριών νοσοκομείων στη Γάζα
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάγερ είπε ότι τα τρία αυτά νοσοκομεία είναι το Αλ Σίφα, το Ινδονησιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Αλ Αχλι.

Τρία νοσοκομεία στην πολιορκούμενη από το Ισραήλ, Γάζα, έχουν ζητήσει βοήθεια για την απομάκρυνση των ασθενών και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάγερ είπε ότι τα τρία αυτά νοσοκομεία είναι το Αλ Σίφα –από το οποίο 28 βρέφη έχουν ήδη διασωθεί– το Ινδονησιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Αλ Αχλι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε έσχατη λύση τη διαδικασία αυτή.

«Στερεί από ολόκληρο τον πληθυσμό του βόρειου τμήματος τα μέσα να αναζητήσει υγειονομική φροντίδα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Γάζα: Περισσότεροι από 13.300 Παλαιστίνιοι νεκροί, μεταξύ αυτών 5.600 παιδιά

Τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, εκ των οποίων 4.400 είναι γυναίκες και παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;