Τέμπη: Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη
Τέμπη: Ο 21χρονος μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στην κλινική αποκατάστασης στη Βοστώνη

Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του Intercity, το οποίο ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, φέρεται να μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ.

Στο πλευρό του βρίσκεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και η οικογένειά του.

Ο 21χρονος Γεράσιμος- Ιάσονας, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου (18/11) για τις ΗΠΑ με ειδική πτήση μέσω της 110 πτέρυγας μάχης Λάρισας. Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών από τον Βόλο νοσηλευόταν τους τελευταίους εννέα μήνες στο νοσοκομείο Λάρισας, τους περισσότερους στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο 21χρονος μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Εκεί έμεινε για μόνο δέκα ημέρες, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστεί η προσβολή του από ενδονοσοκομειακό μύκητα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Ελλάδα και, έτσι, επέστρεψε στο νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω νοσηλεία.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» της αμαξοστοιχίας Intercity σχεδόν εννέα μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το «μαύρο κουτί» του τρένου, δηλαδή το καταγραφικό του Intercity- που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη- έχει ωστόσο υποστεί μεγάλες φθορές, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet. Βρέθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού των βαγονιών.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ωστόσο οι τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν δεν κατόρθωσαν λόγω της φθοράς του να εξάγουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Τόσο το larissanet όσο και η ΕΡΤ επικαλούνται και πληροφορίες, που αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό, το οποίο έχει αποσταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Πηγή cover photo: Intime

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
77'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
76'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
9'
50 - 76
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
55 - 50
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;