Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα - 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και Αίαντες
Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ισχύουν σήμερα στην Αθήνα για τις μεγάλες πορείες στα πλαίσια της 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν επεισόδια στην Αθήνα, που συνήθως γίνονται μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ήδη βρίσκονται από σήμερα επί ποδός στην Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου, περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την αμερικανική πρεσβεία ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛΑΣ και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» στην Αθήνα λόγω του πολέμου στην Γάζα. Επίσης με εντολή της ΕΛΑΣ έχουν θα κλείσουν από τις 14:00 σταθμοί του μετρό.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν λόγω των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό, ενώ στο «παζλ» έρχεται να προστεθεί και η ένταση που υπάρχει λόγω του θανάτου το περασμένο Σάββατο (11/11) του 17χρονου στη Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;