Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο - Αλλαγές στα ΜΜΜ και κλειστοί δρόμοι
Συγκεντρώσεις για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σήμερα (17/11) οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν στις 9:00 και θα κλείσουν στις 13:00 περίπου για την εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, φορέων, κομμάτων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ήδη από χθες Πέμπτη, που άνοιξε τις πύλες του το Πολυτεχνείο, πολίτες κάθε ηλικίας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας φτάνουν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν λουλούδια στην μνήμη όσων εξεγέρθηκαν την 17η Νοεμβρίου του 1973.

Συγκεντρώσεις για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί σε συγκέντρωση 16:30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στην πορεία, προς την αμερικάνικη πρεσβεία ενώ την ίδια ώρα φοιτητές έχουν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια. Για το ίδιο σημείο έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 14:30 η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, στις 15:00 ΜέΡΑ 25, ΚΕΕΡΦΑ. Τέλος, η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ είναι για τις 17:00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Επί ποδός βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ενώ ελικόπτερα και drones θα μεταδίδουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι «Αίαντες» και ομάδες της ΕΚΑΜ. Έτσι εκτός την αμερικανική πρεσβεία που θα φυλάσσεται αντίστοιχα αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες λόγω της κατασκευής σταθμού του μετρό αλλά και του θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Αλλαγές στα ΜΜΜ και κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ τίθενται σε ισχύ λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θα υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ.

Επιπλέον, σήμερα με εντολή της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ, λόγω των κυκλοφοριακές ρυθμίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;