Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης
H Κουμουνδούρου, σε άτυπη ενημέρωση, έκανε λόγο για «συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το βράδυ της Τετάρτης τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη

Πηγές κοντά στην κ. Τσίπρα, ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο.

Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου, σε άτυπη ενημέρωση, έκανε λόγο για «συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα». «Οπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», σημείωναν κομματικές πηγές. 

Η συνάντηση των δύο έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύτηκε από τη διάσπαση της παράταξης, με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και τους φόβους για περαιτέρω απόνερα στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, στο εσωκομματικό κάδρο τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται και η δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαξιλάρι» της κυβέρνησης της περιόδου 2015-2019, που προκάλεσε νέες σφοδρές αναταράξεις, καθώς, επιχειρώντας να «καρφώσει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αμφισβήτησε τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.  

Είχε προηγηθεί, προχθες, και το δείπνο Τσίπρα – Σακελλαρίδη στη Νέα Σμύρνη, το οποίο, παρότι υποβαθμίστηκε ως προς την πολιτική του σημασία από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι ήλθε σε χρόνο κάθε άλλο παρά… ουδέτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;