ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός μετά από μήνες - Είχε δίπλα του ζωντανό το πιστό σκυλί του
Δεν είναι ανήκουστο για σκύλο να αναπτύξει τέτοια βαθιά αφοσίωση προς το αφεντικό του

Νεκρός, με το πιστό τεριέ του ζωντανό στο πλάι του, βρέθηκε ένας 71χρονος πεζοπόρος που αγνοείτο από τον Αύγουστο, όταν έφυγε για πεζοπορία στα ορεινά του Κολοράντο, των ΗΠΑ.

Ο Ρικ Μουρ είχε φύγει στις 19 Αυγούστου με το Τζακ Ράσελ του, τον Φίνεϊ, σχεδιάζοντας να φτάσει στην κορυφή του Μπλάκχεντ, στα όρη Σαν Χουάν του Κολοράντο. Ο άνδρας, ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ, προκαλώντας μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Στις 30 Οκτωβρίου, ένας κυνηγός εντόπισε το πτώμα του, περίπου 2,5 χλμ από την κορυφή, δίπλα στο οποίο βρισκόταν ζωντανός ακόμα ο Φίνεϊ.

Το σκυλάκι, που είχε χάσει περίπου το μισό σωματικό του βάρος, παρότι λιπόσαρκο και ταλαιπωρημένο, φαινόταν κατά τα άλλα να είναι καλα. Πιστεύεται πως επέζησε πίνοντας νερό από μια πηγή και τρώγοντας μικρά πλάσματα του δάσους, όπως ποντίκια και σκιουράκια.

«Η αφοσίωση αυτού του σκύλου μάς προκάλεσε δάκρυα στα μάτια» ανέφερε η Ντελίντα Βαν-Μπράιτιν, μέλος των πρώτων διασωστών που αναζήτησαν τα ίχνη του Μουρ.

Το σκυλί παρελήφθη από το γραφείο του σερίφη και στη συνέχεια παραδόθηκε στην οικογένεια του κηδεμόνα του.

ΗΠΑ: «Αφοσίωση μέχρι θανάτου»

«Δεν είναι ανήκουστο» για σκύλο να αναπτύξει τέτοια βαθιά αφοσίωση προς το αφεντικό του, επιβεβαιώνει ο εκπαιδευτής Ράσελ Ραρτστάιν.

«Αφοσιώνονται μέχρι θανάτου πολλές φορές», λέει ο ίδιος στο CNN, σημειώνοντας πως συγκεκριμένα τα Τζακ Ράσελ μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται για να επιβιώνουν κυνηγώντας τρωκτικά ή άλλα μικρά ζώα.

Πηγή: CNN

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;