«Κόκκινα ξωτικά»: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό - Η εξήγηση από τον Σάκη Αρναούτογλου
Αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν κάτοικοι πολλών περιοχών του Αιγαίου, καθώς παρατηρήθηκαν στον ουρανό τα «κόκκινα ξωτικά».

Αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν κάτοικοι πολλών περιοχών του Αιγαίου, καθώς παρατηρήθηκαν στον ουρανό τα «κόκκινα ξωτικά» εν μέσω της κακοκαιρίας που είχε πλήξει την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει εξήγηση και αυτή την έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με μια του ανάρτηση στα social media ανέφερε ότι μιλάμε για μεγάλες ηλεκτρικές εκκενώσεις που λαμβάνουν χώρα σε μεγάλο υψόμετρο. Μάλιστα ανέφερε ότι κάτι τέτοιο έχει φωτογραφηθεί χιλιάδες φορές με την πρώτη να είναι στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά έγραψε: «Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της αστραπής που διαρκεί μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχουν το 1/10 της ταχύτητας του φωτός.

Για να καταγραφούν τα κόκκινα ξωτικά πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά μία καταιγίδα σε απόσταση 150-500 χιλιόμετρα, με κεραυνούς θετικού φορτίου μεταξύ εδάφους και σύννεφων. Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός χωρίς φωτορύπανση και ο εξοπλισμός να είναι ευαίσθητος στον κόκκινο φωτισμό».

Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της αστραπής που διαρκεί μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχουν το 1/10 της ταχύτητας του φωτός.

Για να καταγραφούν τα κόκκινα ξωτικά πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά μία καταιγίδα σε απόσταση 150-500 χιλιόμετρα, με κεραυνούς θετικού φορτίου μεταξύ εδάφους και σύννεφων. Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός χωρίς φωτορύπανση και ο εξοπλισμός να είναι ευαίσθητος στον κόκκινο φωτισμό.» 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;