Λονδίνο: Ακτιβιστές έσπασαν το τζάμι πασίγνωστου πίνακα
Pρόκειται για άτομα που ανήκουν στην οργάνωση «Just Stop Oil», οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην προσπάθεια μείωσης της μόλυνσης του περιβάλλοντος

Χειροπέδες σε δύο ακτιβιστές για το κλίμα πέρασε σήμερα (06/11) η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο, καθώς έσπασαν το προστατευτικό τζάμι σ’ έναν πασίγνωστο πίνακα του ζωγράφου Ντιέγκο Βελάσκεθ, η εκτιμώμενη αξία του οποίου «αγγίζει» τα 90 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δύο ακτιβιστές έσπασαν το προστατευτικό τζάμι στον πίνακα «Η τουαλέτα της Αφροδίτης», ο οποίος αποτελεί κομμάτι της Εθνικής Πινακοθήκης στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην οργάνωση «Just Stop Oil», οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην προσπάθεια μείωσης της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η οργάνωση, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες, ανάλογες παρεμβάσεις στο παρελθόν, δήλωσε ότι η δράση της Δευτέρας στο Λονδίνο, είχε ως στόχο να απαιτήσει από την κυβέρνηση της Βρετανίας να σταματήσει αμέσως όλες τις αδειοδοτήσεις για την εξερεύνηση, την ανάπτυξη και την παραγωγή ορυκτών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λονδίνο: Τι είπε η οργάνωση

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι οι ακτιβιστές της χτύπησαν με σφυρί το γυάλινο πάνελ και στη συνέχεια είπαν στον κόσμο της γκαλερί ότι οι «γυναίκες δεν πήραν την ψήφο ψηφίζοντας. Ήρθε η ώρα για πράξεις, όχι για λόγια».

«Η πολιτική μας απογοητεύει. Απογοήτευσε τις γυναίκες το 1914 και μας απογοητεύει και τώρα» συμπλήρωσαν σχετικά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι προχώρησαν στη σύλληψή τους ως ύποπτοι για εγκληματική ζημία. Η Εθνική Πινακοθήκη δήλωσε ότι ο πίνακας έχει αφαιρεθεί από την έκθεση, ώστε οι συντηρητές να τον εξετάσουν.

«Το ζευγάρι φάνηκε να χτυπάει τον πίνακα του Βελάσκεθ με σφυριά που έμοιαζαν με σφυριά έκτακτης ανάγκης. Η αίθουσα εκκενώθηκε από τους επισκέπτες και κλήθηκε η αστυνομία» σημείωσε το μουσείο με τη σειρά του.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;