Παρίσι: Στόχος ακτιβιστών η πυραμίδα του Λούβρου
Συνολικά δώδεκα άτομα συνελήφθησαν

Μπαλόνια με πορτοκαλί μπογιά πέταξαν στην πυραμίδα του Λούβρου, στο Παρίσι, Γάλλοι ακτιβιστές, μέλη της ομάδας Dernière Rénovation («Τελευταία ανακαίνιση»), ενώ ένα άτομο σκαρφάλωσε και ψέκασε τη γυάλινη επιφάνειά της με πορτοκαλί χρώμα.

Η ομάδα των περιβαλλοντικών ακτιβιστών πραγματοποίησε την παρέμβαση διαμαρτυρίας στο πολυσύχναστο μουσείο την περασμένη Παρασκευή ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

«Ενας ανέβηκε στην εξωτερική οροφή της πυραμίδας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό αναρρίχησης. Ψέκασε υγρό στη γυάλινη επιφάνεια, με τα ίχνη του να είναι ορατά στην κατασκευή. Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί, ενώ η πρόσβαση των επισκεπτών συνεχίστηκε», δήλωσε στο Art Newspaper εκπρόσωπος του μουσείου, στο Παρίσι.

Συνολικά δώδεκα άτομα συνελήφθησαν, ενώ η ομάδα Dernière Rénovation κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση της Γαλλίας να διαθέσει για την ενίσχυση της ενεργειακής ανακαίνισης των γαλλικών κτιρίων 12 δισ. ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Στην ιστοσελίδα της η οργάνωση σημειώνει ότι «απομένουν 511 ημέρες» μέχρι την «κοινωνική κατάρρευση» που θα προκαλέσει η κορύφωση των εκπομπών άνθρακα, την οποία οι ειδικοί προβλέπουν για το 2025. Η οργάνωση καλεί τους πολίτες να επιβάλουν στην κυβέρνηση μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τα οποία η ίδια ανακοίνωσε, αλλά δεν εφαρμόζει.

Τις προηγούμενες ημέρες, δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Just Stop Oil ψέκασαν με πορτοκαλί άμυλο αραβοσίτου ένα ομοίωμα σκελετού δεινοσαύρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να διακόψει τα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου που υλοποιεί. Επειτα άνοιξαν πανό που έγραφε «Για το καλό της υγείας – Σταματήστε το πετρέλαιο» και ανέμεναν τη σύλληψή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;