Ακρίβεια: Απορρυπαντικά και γαλακτοκομικά οι πρωταθλητές - Μεγάλες αυξήσεις και στις λαϊκές αγορές
Η ακρίβεια φέρνει «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές - Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια έχει φέρει αρκετές αλλαγές στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τους πρωταθλητές να είναι τα καθαριστικά – απορρυπαντικά με αυξήσεις που αγγίζουν το 13,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως οι καταναλωτές μειώνουν ακόμη και την κατανάλωση φαγητού για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Από την αρχή του 2023 και παρά το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος έχει μειωθεί σταθερά σε σχέση με την περασμένη χρονιά, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το MEGA, τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις είναι τα εξής:

  1. καθαριστικά – απορρυπαντικά με 13,9%
  2. γαλακτοκομικά με αυξήσεις 12,7%
  3. πρώτες ύλες μαγειρικής με 10,3%
  4. είδη προσωπικής υγιεινής με 10,1% και
  5. κατεψυγμένα τρόφιμα με 9,9%

Την ίδια στιγμή, αύξηση στις τιμές συναντάει κανείς και στις λαϊκές αγορές με τις τιμές των προϊόντων να είναι απλησίαστες. Κανένα από τα προϊόντα στις άλλοτε φθηνές λαϊκές αγορές, δεν έχει πέσει κάτω από το ευρώ με τα περισσότερα φρούτα και κηπευτικά να έχουν παραμείνει στο ενάμιση ευρώ το κιλό.

Σήμερα οι τομάτες, οι μελιτζάνες, τα λεμόνια, τα αγγουράκια, οι μπανάνες πωλούνται στα 1 ευρώ και 50 λεπτά, ενώ μόνο τα μήλα έχουν σταθεροποιηθεί στο ένα ευρώ και τριάντα λεπτά.

Ο Οκτώβριος έχει ήδη καταγραφεί ως ένας ακριβός μήνας, από τη Eurostat που «βλέπει» αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι ανατιμήσεις θα αποτυπωθούν και στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;