Έξοδος στην Αθήνα: Τα καλύτερα events της πόλης για το ΣΚ (4-5/11)
Tο Έξοδος στην Αθήνα του neolaia.gr βρίσκεται για άλλη μία εβδομάδα μπροστά στις οθόνες σας, έτοιμο να προτείνει τα καλύτερα events της πόλης!

“Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι” που έλεγαν και οι παλιοί! Το σύνθημα δόθηκε και το Έξοδος στην Αθήνα του neolaia.gr βρίσκεται για άλλη μία εβδομάδα μπροστά στις οθόνες σας, έτοιμο να προτείνει τα καλύτερα events της πόλης. Εσύ θα τα χάσεις;

Έξοδος στην Αθήνα: Θέατρο

ΑΡΑΦ

4-5/11

Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους.

Σ΄ ένα νησί, ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της.

Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη : 20:00

Πέμπτη – Παρασκευή : 21:00, Σάββατο : 21:15

Κυριακή : 18:00

Τιμή εισιτηρίου:

Τετάρτη- Πέμπτη – Παρασκευή

18€ κανονικό – 15€ μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα)

Σάββατο – Κυριακή

20€ κανονικό- 17€ (φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα)

Εισιτήρια: more.com by viva

ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ – 2ος χρόνος

4-5/11

Οι «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 50.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβρη στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην παράσταση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Πέμπτη – Παρασκευή

Σάββατο: 18.00 – 21.00

Κυριακή: 19.30

Τιμή εισιτηρίου: Από 14€

Εισιτήρια: more.com by viva

ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΡΩΠΟΣ

έξοδος στην Αθήνα

4-5/11

Ο Σπύρος και ο Κώστας είναι δύο αστυνομικοί που εργάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού.

Είναι κολλητοί από το νηπιαγωγείο.

Σήμερα είναι Πάσχα και έχουν βάρδια.

Για κακή τους τύχη η ημέρα δεν θα κυλήσει ήρεμα και ομαλά.

Θα πρέπει να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη επιχείρηση της αστυνομικής τους καριέρας!

Είναι αναγκασμένοι να ανακοινώσουν στον Τέλη Κελαλά Μαλαφάκα- ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού- και στη σύζυγό του Ζιζί Κελαλά Μαλαφάκα Δελημπαλτάκα- η οποία ήθελε να γίνει ηθοποιός και έχει πετριά με τις εναλλακτικές θεραπείες- ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός.

Και…κωλύονται.

Και όσο περνάει η ώρα κωλύονται όλο και περισσότερο γιατί τα πράγματα περιπλέκονται και oi παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Βότανα από την Κολομβία, θεραπευτικά μανιτάρια που πουλάει μέσω TIK TOK ο διάσημος γκουρού Κλαϊν Τσούν Χάνγκ , ο Γιώργος Φούντας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρτιν Σκορτσέζε και τελευταίος αλλά διόλου αμελητέος…ο γενικών καθηκόντων της οικίας Κελαλά Μαλαφάκα …Πασχάλης, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την πυροδότηση των κωμικών καταστάσεων που θα εκτυλιχθούν επί σκηνής.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που επιβάλει η φάρσα σα θεατρικό είδος θα προσπαθήσουν με παιδική αφέλεια και σκανδαλώδη πρόθεση να μας μεταφέρουν σε μια τραβηγμένη στα άκρα πραγματικότητα.

Ή μήπως όχι και τόσο;

‘Επιτέλους! Θα πει κάποιος την αλήθεια;’’

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη: 19:30

Πέμπτη: 21:15

Παρασκευή: 21:15

Σάββατο: 18:15 – 21:15

Κυριακή: 19:30

Τιμή εισιτηρίου: Από 15€

Εισιτήρια: more.com by viva

Να σου πω μια ιστορία του Χόρχε Μπουκάι 3ος χρόνος

έξοδος στην Αθήνα

4-5/11

Το διεθνές μπέστ σέλερ του Χόρχε Μπουκάι

Η τεράστια επιτυχία της περσινής θεατρικής σαιζόν με πάνω απο 20,000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια παράσταση εμεπειρία αφου ο θεατής είναι μέρος μια απρόσμενης συνεδρίας

Ο Ντέμιαν επιθυμεί να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Η προσωπική του αναζήτηση τον οδηγεί στον Χοντρό,
έναν εκκεντρικό θεραπευτή, που τον ωθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή του
δίνοντας τις απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν ξεχωριστό τρόπο.
Σε κάθε συνάντηση τους, του αφηγείται μια ιστορία, μια βαθιά ανθρώπινη αλληγορία, την οποία είτε αντλεί από την λαϊκή προφορική παράδοση και μυθολογία, είτε επινοεί με τη φαντασία του.

Λεπτομέρειες για την παράσταση που προτείνει το Έξοδος στην Αθήνα:

Από 13 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ και Κυριακή στις 7 μ.μ στο Bios ( Πειραιώς 84 , Γκάζι, 104 35 )

Δραματοποιημένο το εμβληματικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι με φρέσκια και κωμική ματιά, σε μια παράσταση που αποσκοπεί να κάνει το κοινό συνένοχο.

Οι θεατές εμπλέκονται ενεργά στο έργο.
Το δίπολο θεραπευτή και θεραπευόμενου αντιστρέφεται, οι ρόλοι ανατρέπονται.

Οι ιστορίες ζωντανεύουν γλαφυρά, ενώ ηθοποιοί και θεατές γίνονται αμοιβαία κομμάτι μιας ιδιάζουσας «θεραπείας».

Γράψαν για την παράσταση

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια ευρηματική παράσταση με ουσία και δύναμη, που αν και αποδόθηκε με σκηνική οικονομία και άψογες ερμηνείες συνδύασε το θεατρικό γίγνεσθαι με την ιδιάζουσα και απρόοπτη ψυχανάλυση. Μέσω της συνολικής σκηνοθετικής προσέγγισης, του διάλογου και της ανταλλαγής των εμπειριών και των απόψεων στις εξαιρετικές αφηγήσεις ιστοριών, που ζωντανεύουν γλαφυρά, το κοινό κατέστη αποδέκτης ηθικών διδαγμάτων με προορισμό την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Η παράσταση έδωσε τροφή για σκέψη σχετικά με την στάση μας απέναντι σε διάφορα ζητήματα, για τα εμπόδια που θέτουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, για την παγίδα της μιζέριας και του καθωσπρεπισμού. Αν επιλέγαμε μια λέξη που θα χαρακτήριζε αυτήν την παράσταση αδιαμφισβήτητα θα ήταν η λέξη, «κάθαρση»..

Σιμόνη – Μαρία Γκολούμποβιτς

Ένα καταξιωμένο, αγαπημένο, ουσιαστικό κείμενο (+) του Μπουκάι, που μέσα από την αφοπλιστική απλότητα των σοφών ιστοριών του, καταφέρνει να εντυπώσει ανεξίτηλα στο μυαλό σπουδαία «μαθήματα ζωής», με δύναμη που μόνο η απλότητα διαθέτει, καθώς αφαιρεί οτιδήποτε παραπανίσιο λειτουργεί ως περισπασμός και κρατά ακριβώς το κουκούτσι της ουσίας… το οποίο επιπλέον μεταφέρει με τρόπο άκρως ελκυστικό χρησιμοποιώντας σαν όχημα παραστατικές, παραμυθένιες αφηγήσεις, ικανές να πετύχουν με ελάχιστα λόγια όσα ποτέ δεν θα μπορούσαν οι φλύαρες, βαθυστόχαστες θεωρίες… αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που δεν ξεχνιούνται με τίποτα, στοχεύοντας καίρια στην καρδιά του ζητήματος που πραγματεύονται και ο λόγος που οι ευφάνταστες ιστορίες του Μπουκάι αγκαλιάστηκαν θερμά για το λιτό και συνάμα σοφό τους περιεχόμενο… Ωστόσο εν προκειμένω αξίζουν ιδιαίτερα εύσημα στον Δημήτρη Πλειώνη για τον τομέα της διασκευής, καθώς με πρώτη ύλη 15 αυτόνομες ιστορίες, δημιούργησε μια δομημένη παράσταση με αρχή- μέση- τέλος, με εσωτερική συνοχή, με θεατρική επάρκεια και συνέπεια…

Και φυσικά τα κυρίως εύσημα θα αποδοθούν στον ίδιο με την ιδιότητα του σκηνοθέτη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που συνδύασε λιτότητα, σκηνική ευφυία, αισθητική, φαντασία, αποτελεσματικότητα… άλλωστε για την αφαιρετική και απλούστατη (αλλά καθόλου απλοϊκή) γραφή του Μπουκάι, η επιλογή της λιτότητας σε μια μίνιμαλ σκηνοθεσία ήταν μονόδρομος, ωστόσο εμπλουτίστηκε με μικρά έξυπνα ευρήματα επί σκηνής, δραματοποιώντας κάθε σύντομη ιστορία με ευφάνταστο τρόπο, ενδιαφέρουσα θεατρικότητα, ελάχιστα συμβολικά αξεσουάρ που έδιναν ενδεικτικά – αποτελεσματικά το εκάστοτε στίγμα, με συμμετοχή στη δραματοποίηση δυο γυναικών ηθοποιών καθισμένων στην πλατεία… Επιπλέον έδεσε εύστοχα με συνεχή ροή και ενότητα τις σκηνές των επισκέψεων που κατέληγαν κάθε φορά σε μια διαφορετική ιστορία συνυφασμένη με το θέμα της συνεδρίας, χρησιμοποιώντας μουσικές γέφυρες και αλλαγές φωτισμών, ενώ επένδυσε απρόσμενα και ευχάριστα σε μια ανάλαφρη κωμικότητα με φωτεινούς τόνους αισιοδοξίας σε μια παράσταση με ενέργεια, ζωντάνια, ρυθμό, ευρηματική έναρξη κι ακόμα πιο ευρηματικό, θεαματικό, συναισθηματικό φινάλε, όπου βέβαια δεν έλειψε το διαδραστικό κομμάτι με εμπλοκή των θεατών…

Πίτσα Στασινοπούλου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Παρασκευή – Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Μαντάμ Μποβαρί

\

4-5/11

Η «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκυστάβ Φλομπέρ, σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ παρουσιάζεται από το Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο θέατρο Αποθήκη.

Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κώστας Βασαρδάνης, Ανδρέας Νάτσιος, Πάρης Θωμόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος.

Η Μαντάμ Μποβαρυ είναι η ιστορία της Εμμας, μιας νέας κοπέλας από την επαρχία, που ονειρεύεται διακαώς την απόδραση της από την μίζερη καθημερινότητα που την περιτριγυρίζει, αναζητώντας τις έντονες συγκινήσεις και τις συναισθηματική εξάρσεις που περιγράφονται στα ρομαντικά μυθιστορήματα που διαβάζει. Ο γάμος της με τον Σαρλ Μποβαρί, έναν αφοσιωμένο και χαμηλών τόνων επαρχιακό γιατρό που την αγαπά πραγματικά, σύντομα αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά ιδανικός, βυθίζοντας την Εμμα ακόμα περισσότερο στην πλήξη και την απόγνωση.

Παγιδευμένη σ ένα μικροαστικό και μίζερο περιβάλλον, γεμάτο συντηρητικές προκαταλήψεις, απομονωμένη σ έναν κόσμο φτιαγμένο από άντρες για άντρες, η Εμμα αρνείται να υποταχθεί και να επαληθεύσει τον διακοσμητικό ρόλο που έχουν προδιαγράψει οι άλλοι γι΄ αυτήν και αναζητά καταφύγιο στις χίμαιρές της. Ανικανοποίητη από την άνυδρη πραγματικότητα που την περιβάλλει, δημιουργεί έναν φανταστικό, εξιδανικευμένο κόσμο γεμάτο πάθη και ηδονές τις οποίες αναζητά λυσσαλέα, σχεδόν εμμονικά. Η ανάγκη της για ανεξαρτησία και αυτό πραγμάτωση την οδηγεί σε μια σειρά τραγικών λαθών, σ έναν δραματικό κατήφορο δίχως τέλος. Η ξέφρενη πορεία της στην αναζήτηση των απολαύσεων ταυτίζεται εντέλει με την αναζήτηση του ίδιου της του εαυτού.

Παρόλα τα ψεγάδια και τις αδυναμίες της που την κάνουν πολύπλοκη, ευάλωτη και γι΄αυτό απολύτως ανθρώπινη και αναγνωρίσιμη, η Εμμα Μποβαρί δεν παύει να είναι μια σύγχρονη τραγική ηρωίδα, προσκολλημένη σ ένα υπερβολικά μακρινό, σχεδόν άπιαστο ιδανικό, άρρηκτα όμως συνδεδεμένο με την υπαρξιακή αγωνία της αναζήτησης μιας ουσιαστικής ταυτότητας, ένα θέμα οικουμενικό, που γαργαλάει τη συνείδηση όλων μας.

“Η Μαντάμ Μποβαρί είμαι εγώ!” είχε δηλώσει με παρρησία ο Φλομπέρ όταν κατηγορήθηκε για προσβολή της θρησκείας και των δημοσίων ηθών, προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην εποχή του. Το αριστούργημα ωστόσο του Γάλλου συγγραφέα, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αποτελεί ένα ρηξικελευθο κείμενο που ακροβατεί ανάμεσα στην ποίηση και τον ωμό ρεαλισμό και απογυμνώνει τα πατριαρχικά γρανάζια της φαινομενικά αψεγάδιαστης και καθωσπρέπει κοινωνίας. Με χιούμορ, οξύτητα και την συγκινητική ακρίβεια ενός λεπτολόγου παρατηρητή, ο Φλομπέρ ταυτίζεται απόλυτα με την αγωνιώδη προσπάθεια της ηρωίδας του, αλλά και κάθε ανθρώπινου πλάσματος, να ανακαλύψει τη δική του φωνή, την δική του προσωπική αλήθεια, πληρώνοντας ένα τραγικό τίμημα.

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00,

Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

Αγορά Εισιτηρίων: more.com, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο ταμείο του Θεάτρου Αλίκη

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 18 ευρώ

16 ευρώ Φοιτητικό, Ανέργων και Παιδικό

Για ομαδικές κρατήσεις κος Κώστας Μπάλτας 6972217952

Θέατρο Αποθήκη

Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο : 210-3253153

Έξοδος στην Αθήνα: Μουσική

Η ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

έξοδος στην Αθήνα

4/11

Η ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΣΑΙΟ

Μαζί τους οι ALCATRASH

από τις 20 Οκτωβρίου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου από τις 20 Οκτωβρίου επανέρχεται στην Ακτή Πειραιώς!
Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία, η κορυφαία λαική ερμηνεύτρια επιστρέφει ανανεωμένη για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερα μαγικά βράδια όπως μόνο εκείνη ξέρει.
Ερωτας, χαρά, γέλιο, συγκίνηση μέσα από τις αμέτρητες επιτυχίες της Νατάσας Θεοδωρίδου που όλοι θα τραγουδήσουμε δυνατά!
Μαζί της και φέτος ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος που έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στους καλλιτέχνες της γενιάς του.

Τη δική τους πινελιά στο πάρτυ θα βάλουν οι Alcatrash!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η δική μας Νατάσα, δίνει και φέτος το σύνθημα και το πάρτυ αρχίζει.. νωρίς με την ίδια να μας υποδέχεται στις 22.30!!

Επιμέλεια προγράμματος: Παναγιώτης Μπρακούλιας

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 22.30, από τον Οκτώβριο, η Νατάσα Θεοδωρίδου μαζί με τον Γιώργο Κακοσαίο και τους Αlcatrash στην Ακτή Πειραιώς!

Οι τιμές εισιτηρίων αφορούν αποκλειστικά είσοδο στην εκδήλωση.

Είναι υποχρεωτική η κατανάλωση ποτού. 1 φιάλη ανά 4 άτομα.

Τιμές φιάλης:

Α Ζώνη: Φιάλη premium 130€

Β, Γ: Απλή special 100€

Δ: Απλή φιάλη 80€

Όρθιοι:

8€ ποτό, 10€ special, 15€ premium

PROTOMARTYR

04.11.2023

Gagarin

PROTOMARTYR

“Don’t tell anyone, that’s what I wanted”

Οι Protomartyr ζωντανά στο Gagarin τo Σάββατο 4 Νοεμβρίου! Το κορυφαίο συγκρότημα του νέου αμερικάνικου post-punk επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια, για να δώσει την πρώτη solo συναυλία του στη χώρα μας.

Από το 2012 που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “No Passion All Technique” και singles όπως τα “Dreads 85 84” και “Colpi Proibiti”, έγινε αντιληπτό ότι οι Protomartyr ήταν μια μπάντα που σίγουρα θα μας απασχολούσε στο μέλλον. Ναι, η φωνή και οι στίχοι του Joe Casey αναπόφευκτα έφερναν στο μυαλό τον Nick Cave και τον Ian Curtis και οι αναφορές στους Wire και τους Fall ήταν προφανείς. Όμως, υπήρχε μια αλήθεια στα τραγούδια τους και η ικανότητά τους να συλλάβουν το zeitgeist.

Οι ελπίδες μας επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το 2017, με το έξοχο “Relatives in Descent”, ένα instant classic άλμπουμ που τάραξε τα νερά και δίκαια βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα Καλύτερα της Χρονιάς. Από μεγάλη ελπίδα, οι Protomartyr όχι απλά πέρασαν στην κορυφή του post-punk ιδιώματος, αλλά και ανέλαβαν να μας δείξουν προς τα που μπορεί να κινηθει αυτός ο ήχος.

Σήμερα, μια δεκαετία μετά το δισκογραφικό ξεκίνημά τους και με πέντε δίσκους στο ενεργητικό του, το συγκρότημα από το Detroit συνεχίζει να διευρύνει τα μουσικά του όρια. Αυτό περιμένουμε από τον νέο δίσκο τους “Formal Growth In The Desert”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: 26 Ευρώ, 28 ευρώ More.com by Viva

MIKRO Live 8 Χρόνια Μετα στην Αθήνα

έξοδος στην Αθήνα

4/11

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στη Θεσ/νίκη από τους Νίκο Μπιτζένη [a.k.a Nikonn](φωνή, synths,programming) και Γιάννη Λευκαδίτη(guitars-bass-sax-synths).

Οι δύο φίλοι είχαν ένα κοινό όραμα για μία ηλεκτρονικη μπάντα με αναφορές σε ποπ,ροκ αλλά και σε πιο εναλλακτικά ακούσματα.
Ο ήχος των MIKRO είναι “πολυμορφικός” και έχει στοιχεία απο electronica,big beat,dance,break beat,drum n bass,easy listening,pop,disco και rock, συνδυάζοντας ανδρικά και γυναικεία φωνητικά.
Στο δισκογραφικό τους ξεκίνημά (1998) με την Ηλέκτρα και την Ελίζα  στα γυναικεία φωνητικά κυκλοφόρησαν το 1o τους CD single απο την Warner με τίτλο “Σταγόνες” στο οποίο υπάρχουν τα track “Σταγόνες” και  “Λάθος Κωδικός”.
Στη συνέχεια η σύνθεση άλλαξε με τη Ρία Μαζίνη στα γυναικεία φωνητικά και το Στέλιο Εμμανουηλίδη στα synths.Η σύνθεση αυτή διήρκησε μέχρι τον Απρίλιο του 2014 όπου η Ρία αντικαταστάθηκε από την τωρινή τραγουδίστρια των MIKRO “Chloe Ann”.Ταυτόχρονα αντικαταστάθηκε και ο Στέλιος από τον Χρήστο Ασλανίδη (a.k.a 5irc) στα drums & pads.

Το πρώτο τους single με τίτλο «Σταγόνες» που περιέχει την επιτυχία «Λάθος Κωδικός» έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα.Μετά από λίγους μήνες κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο «Το τέλος του κόσμου» που περιέχει τις επιτυχίες «Άσπρη Σοκολάτα» και «Το καλύτερό σου λάθος».Το 2001 κάνουν το soundtrack της ταινίας “email” μέσα από το οποίο ξεχωρίζουν τα «Νετρίνο», «Δωμάτιο» και «Περιστρεφόμενα Κεφάλια» και το 2003 κυκλοφορούν το τρίτο τους album με τίτλο «Μίκρο tronik* πλάσμα» το οποίο περιέχει τις επιτυχίες «Η Σειρά σου» και «Μικρο tronic πλάσμα».

Το 2004 βρίσκει τους Μίκρο να ιδρύουν το δικό τους label με όνομα “UNDO Records” ένα label το οποίο φτιάχτηκε για κυκλοφορίες όχι μόνο των Μίκρο αλλά και όλων των φιλικών project και γκρούπ! Στα τέλη του 2004 κυκλοφορεί το 4ο album με τίτλο «180 μοίρες» και συγχρόνως η παλιά τους εταιρεία (WARNER) κυκλοφορεί ένα best of.

Οι MIKRO παράλληλα κυκλοφορούν στο internet μία συλλογή από remixes παλιών ελληνικών τραγουδιών εκ’ των οποίων το «Πες μου μια λέξη» γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο.Στη συνέχεια δισκογραφούν το 2006 το album “RESTART” και το 2009 την διπλή κυκλοφορία “UPLOAD” και “DOWNLOAD”. Το πιο πρόσφατο album κυκλοφόρησε το 14 με τίτλο “New”. Έκτοτε κυκλοφόρησαν 8 singles και ένα album με extended/alternative versions των πιο πετυχημένων τραγουδιών τους με τίτλο “Mikro Re:Works 2019”.

Οι Μίκρο έχουν δώσει ξεχωριστά live όπως το support στους Hooverphonic και αργότερα στον Morrissey, όπου στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση με την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής. Ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα, καθώς και συμμετοχή σε φεστιβάλ. Ξεχώρισε το One day Festival στην Αθήνα, όπου οι Μίκρο έπαιξαν live με τους Ladytron, τους Client και τον Andy Fletcher των Depeche Mode.

Το Μάρτιο του 2002 βγήκαν εκτός ελληνικών συνόρων, για να δώσουν μια εκπληκτική συναυλία στο Λονδίνο, στο club Cargoόπου γίνονται τα party του περιοδικού MIXMAG (είναι και το στέκι των projects της Ninja Tune). Σ’ έναν τέτοιο χώρο οι Μίκρο απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ αυτόν του εξωτερικού και απόδειξη ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου, που δεν ήταν στην πλειοψηφία του Έλληνες!

Στη συνέχεια, εμφανίζονται τον Απρίλιο του 2004 ξανά στη Μ.Βρετανία (LondonNotting Hill Arts ClubCoventryColosseumLeicesterSumo). Τα live είχαν μεγάλη επιτυχία. Στο Λονδίνο ανάμεσα στους θεατές ήταν και μέλη των Archive που δε σταμάτησαν να χορεύουν στους ρυθμούς των Μίκρο!

Οι παραγωγοί ραδιοφώνου, από την άλλη χαίρονται να παίζουν τα κομμάτια τους στις εκπομπές τους: Ο Nick Harcourt, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Smashing Pumpkins, από τον KCRW, έναν ανεξάρτητο σταθμό στο Los Angeles που προωθεί καινούργιες μουσικές, άκουσε τυχαία το single της “Άσπρης Σοκολάτας”. Από τη στιγμή που ανακάλυψε τους Μίκρο άρχισε να παίζει πολύ συχνά στις εκπομπές του κομμάτια από τα album τους.

Μέσα στα 25 χρόνια της πορείας τους οι MIKRO έδωσαν 8 studio album,2 Best of, 3 soundtracks,1 ακυκλοφόρητο album,πολλά CD singles και digital singles και πάρα πολλά remixes σε έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Οι Μίκρο είναι:

Νίκος Μπιζένης (a.k.a Nikonn): programming, synths, vocals

Γιάννης Λευκαδίτης all guitars, synths, sax
Chloe Ann:  vocals, synths
Χρήστος Ασλανίδης (a.k.a 5irc): drums & pads

Τιμές εισιτηρίων:

MIKRO Live 8 Χρόνια Μετα στην Αθήνα (21.00): 18€

MIKRO Live 8 Χρόνια Μετα-The After Party (23.20): 10€

Προπώληση: More.com by Viva

Έξοδος στην Αθήνα: Κινηματογράφος

How to Have Sex (2023)

Επισκόπηση

Τρεις βρετανίδες έφηβες πηγαίνουν διακοπές στα Μάλια σε μια μορφή τελετουργίας – για να πιουν χωρίς έλεγχο, να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης, να κάνουν όσο σεξ θέλουν. Αυτό θα πρέπει να είναι το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Θα είναι;

Σκηνοθεσία: Molly Manning Walker

Σενάριο: Molly Manning Walker

Δες εδώ που προβάλλεται η ταινία.

Έξοδος στην Αθήνα: Φεστιβάλ & Shows

33rd Athens Fashion Week

έξοδος στην Αθήνα

4/11

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, η Athens Fashion Week, αποτελεί τη μακροβιότερη θεσμοθετημένη ελληνική διοργάνωση για την μόδα με στόχο την προβολή και προώθηση των Ελλήνων σχεδιαστών στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό και τη διασύνδεσή τους με την παγκόσμια σκηνή μόδας. Αυτή τη σεζόν θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο 1 – 4 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της 17ης πορείας της, η Athens Fashion Week έχει πραγματοποιήσει πολλές ενέργειες για την υποστήριξη μιας πληθώρας ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή τη φορά η Athens Fashion Week στηρίζει τη WWF, όπου μέρος των εσόδων των εισιτηρίων θα διατεθούν για την αναδάσωση και δενδροφύτευση σε πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.

Τιμές εισιτηρίων:

-Σαβ, 4/11 – 33rd Athens Fashion Week – Daily Ticket Ζάππειο Μέγαρο – Αθήνα, Αττική 70€

-Σαβ, 4/11 15:30, Vassilis Zoulias, Λ. Ανδρέα Συγγρού 364, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Φάρος – Καλλιθέα, Αττική 40€

– Σαβ, 4/11, 19:00, Bold by Angelique, Ζάππειο Μέγαρο – Αθήνα, Αττική 30€

-Σαβ, 4/11, 20:00, Olga Karaververi, Ζάππειο Μέγαρο – Αθήνα, Αττική 30€

Σαβ, 4/11, 21:00, Temeno by Lakis Gavalas, Ζάππειο Μέγαρο – Αθήνα, Αττική 30€

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;