Γάζα: Μέσα σε 3 εβδομάδες έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά, από όσα σκοτώθηκαν στις παγκόσμιες συγκρούσεις από το 2019
«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι πάρα πολύς, αλλά πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις επικών διαστάσεων»

Από την επίσημη εκκίνηση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δυστυχώς, στη Γάζα τα νούμερα των νεκρών έχουν εκτοξευθεί με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children να δηλώνει πως περισσότερα παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από όσα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, από το 2019 και μετά.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ την Κυριακή, επικαλούμενη τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, δείχνουν ότι τουλάχιστον 3.324 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ 36 έχουν πεθάνει στη Δυτική Όχθη.

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι πάρα πολύς, αλλά πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις επικών διαστάσεων», δήλωσε ο Τζέισον Λι, διευθυντής του Save the Children για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με το Al Jazeera. «Η κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τους ανθρώπους πάνω από την πολιτική – κάθε μέρα που ξοδεύεται σε συζητήσεις, αφήνει τα παιδιά να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν αναζητούν ασφάλεια σε σχολεία και νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, συνολικά 2.985 παιδιά σκοτώθηκαν σε 24 χώρες το 2022, 2.515 το 2021 και 2.674 το 2020 σε 22 χώρες, ανέφερε η Save the Children.

Γάζα: Αναμένεται η μεγάλη χερσαία επιχείρηση

Η δήλωση αυτή έρχεται καθώς το Ισραήλ προβαίνει σε εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως υπάρχουν πληροφορίες για ισραηλινά άρματα μάχης στα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Παράλληλα, αναφέρει πως κεντρικός δρόμος είναι αποκλεισμένος.

Την Παρασκευή, ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας έπαθε σχεδόν ολοκληρωτικό μπλακ-άουτ στις επικοινωνίες σε αυτό που οι αναδυόμενοι απολογισμοί περιγράφουν ως μια νύχτα απόλυτου τρόμου και μερικές από τις πιο σφοδρές μάχες από την έναρξη του πολέμου.

Επιπλέον, 1.000 παιδιά έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα στη Γάζα και ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Τα παιδιά αποτελούν πάνω από το 40% των περισσότερων από 8.000 ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα. Περισσότερα από 6.000 παιδιά έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου.

Συνολικά, τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινοί και ξένοι υπήκοοι έχουν επίσης σκοτωθεί στο Ισραήλ, κυρίως στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, σφίγγοντας τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από το 2007, διακόπτοντας όλες τις προμήθειες τροφίμων, ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και νερού και επιτρέποντας μόνο μικρές ποσότητες βοήθειας μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, από τις 21 Οκτωβρίου.

Η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η έλλειψη καυσίμων για την τροφοδοσία των γεννητριών ανάγκασε τα νοσοκομεία να περιορίσουν τη λειτουργία τους και το υπουργείο Υγείας κήρυξε το σύστημα υγείας της Γάζας σε κατάσταση «πλήρους κατάρρευσης», θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο τη ζωή των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών που χρειάζονται εντατική φροντίδα.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;