Ισραήλ: «Απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις» - Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα
«Τις τελευταίες ώρες αυξήσαμε τις επιθέσεις στη Γάζα»

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απόψε «επεκτείνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζει να σφυροκοπά τον θύλακα.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω των social media ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η αεροπορία του Ισραήλ πλήττει «υποδομές τρομοκρατών πολύ συγκεκριμένα», ανέφερε ακόμη. «Σε συνέχεια της δραστηριότητας των τελευταίων ημερών, απόψε οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους», ανέφερε ακόμη στην ανάρτηση.

Οι IDF είναι «προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χαγκάρι, χαρακτηρίζοντας «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», συμπλήρωσε.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει ένα «ιδιαίτερα έντονο γύρο επιθέσεων» στη Γάζα, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times. Το μπαράζ των επιθέσεων περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα από το πυροβολικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δύο παλαιστινιακά δίκτυα ανακοίνωσαν πως έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες μετά τις νέες σφοδρές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, ο Guardian έκανε λόγο για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς στον θύλακα από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Την ώρα που συνεχίζονταν οι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, υπήρξε μπαράζ ρουκετών προς το κεντρικό Ισραήλ, αλλά και σε νότια τμήματα της χώρας, αναφέρουν οι New York Times.

Ισραήλ: Αρχηγείο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο

Νωρίτερα σήμερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) κατηγόρησαν τη Χαμάς ότι κρύβεται κάτω από νοσοκομεία. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, οι IDF αναφέρουν ότι εντόπισαν αρχηγείο της Χαμάς κάτω από το συγκρότημα του νοσοκομείου Νταρ αλ- Σίφα, στη Γάζα.

Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο, η Χαμάς χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο για να «σχεδιάζει και να εκτελεί τρομοκρατικές ενέργειες».

«Η Χαμάς διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, κατηγορώντας την οργάνωση ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.

«Υπάρχουν καύσιμα μέσα στα νοσοκομεία και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική υποδομή της. Οι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα μέσα στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Ο Χαγκάρι συμπλήρωσε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία «ως κέντρα διοίκησης και ως κρησφύγετα», με πρόσβαση στο δίκτυο των τούνελ που διαθέτει η οργάνωση.

Η Χαμάς διέψευσε ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία στον πόλεμο με το Ισραήλ. «Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», ανέφερε σε ανάρτηση ο Εζάτ αλ- Ρίσεκ, στέλεχος της Χαμάς, διαψεύοντας ότι ηγέτες της οργάνωσης βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ- Σίφα, που είναι το μεγαλύτερο της Γάζας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;