Στη Μασσαλία για την έκπληξη η ΑΕΚ κόντρα στη φίλη Μαρσέιγ
Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο Βελοντρόμ από τη Μαρσέιγ, όπου οι οργανωμένοι οπαδοί της έχουν αδελφοποίηση με αυτούς της Ένωσης.

Παραδοσιακά η 3η αγωνιστική στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι ίσως η πιο καθοριστική. Μπορεί να κρατήσει μία ομάδα «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης ή να την «εκτροχιάσει» από το στόχο της. Και ο στόχος της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45, Cosmote Sport 4 HD) είναι ξεκάθαρος: να μείνει αήττητη και να γίνει φαβορί για πρόκριση στους «16» του Europa League από τον 2ο όμιλο, μετά τη νίκη επί της Μπράιτον και την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ.

LIVE SCORE ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ NEOLAIA.GR
26 Οκτ. 2023
Olympique Marseille
FT
3 - 1
ΑΕΚ
11'
Djibril Sidibé
Leonardo Balerdi
26'
(Jonathan Clauss)Vitinha
27'
Jonathan Clauss
32'
44'
Milad Mohammadi
Ehsan Hajsafi
45'
Lazaros Rota
46'
Ezequiel Ponce
Djibril Sidibé
53'
Orbelín Pineda (Petros Mantalos)
56'
Cican Stankovic (Ύπο εξέτεση)
57'
Cican Stankovic
59'
Georgios Athanasiadis
Petros Mantalos
(Πέναλτι)Amine Harit
60'
(Πέναλτι)Jordan Veretout
69'
69'
Nordin Amrabat
Amine Harit
Pierre-Emerick Aubameyang
74'
75'
Niclas Eliasson
Nordin Amrabat
75'
Konstantinos Galanopoulos
Damian Szymanski
Vitinha
Ismaïla Sarr
75'
83'
Jens Jönsson
(Ακυρωθέν γκολ)Ismaïla Sarr
86'
Jordan Veretout
Michael Murillo
88'
Leonardo Balerdi
Bamo Meïté
89'
Jonathan Clauss
Bilal Nadir
89'

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ταξίδεψαν με σημαντικές απουσίες στη Γαλλία. Και τι μ΄αυτό; Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει συνηθίσει την εφετινή σεζόν να «παλεύει» σε κάθε ματς και με τους τραυματισμούς και είναι βέβαιο ότι ο Αργεντινός προπονητής κάτι θα σκεφτεί για να καλύψει τα κενά των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο.

Άπαντες στην Ένωση γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση του «Βελοντρόμ» θα είναι μια αποστολή πάρα πολύ δύσκολη. Η Μαρσέιγ είναι μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από τότε που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο όμως είχε νικήσει στο γήπεδό της. Οι Γάλλοι στο Europa League σκοράρουν εύκολα, δέχονται όμως γκολ εξίσου εύκολα με συντελεστή τερμάτων 5-5 στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Έχασαν… μέσα από τα χέρια τους τη νίκη επί της Μπράιτον όταν προηγήθηκαν 2-0 και δέχτηκαν στο 88΄ το γκολ της ισοφάρισης (2-2), ενώ και στην πρεμιέρα έχασαν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει (2-1) στο 3-3 με τον Άγιαξ.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες το 1989 στον Β΄ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, όταν η ΑΕΚ βίωσε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της ιστορίας της. Στο πρώτο ματς του «Βελοντρόμ» άνοιξε το σκορ στο 4΄ με τον Τζίμι Πατίκα, όμως είδε τον απαράδεκτο Ελβετό διαιτητή Σαντόζ να γυρίζει «πίσω» τη φάση, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ (!) του παίκτη της ΑΕΚ! Μάλιστα στο ελεύθερο χτύπημα, ο Οκόνσκι είχε σημαδέψει το δοκάρι. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 ενώ στη ρεβάνς το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

Στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο, οι οπαδοί των δύο ομάδων ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και θεωρούνται «αδελφά» σωματεία, σε επίπεδο φιλάθλων. Σε βαθμό τέτοιο ώστε η «μάχη» του 2ου ομίλου να μοιάζει με μια γιορτή, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο. Γιατί έξω από αυτό, η ΑΕΚ έχει προειδοποιήσει τους φίλους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδηλώσεις τους.

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι

Πιθανές συνθέσεις:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Σαρ, Ρονζιέ, Χαρίτ, Βερτού, Εντιαγέ, Κορέα, Ομπαμεγιάνγκ
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελιασον, Τσούμπερ, Πόνσε

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;