ΗΠΑ: Ποιος είναι ο 40χρονος ύποπτος για το μακελειό στο Μέιν
Οι αρχές του Λιούιστον έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες του υπόπτου τον οποίο κατονόμασαν ως τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές του Λιούιστον στο Μέιν για τη σύλληψη του δράστη ενός νέου μακελειού που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, με το ένοπλο να ανοίγει αδιακρίτως πυρ κατά ανθρώπων.

«Έχουμε 22 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακάρθι, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη περίπου 35.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων βόρεια από το Πόρτλαντ.

 

«Οπλισμένος και επικίνδυνος»
Οι αρχές του Λιούιστον έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες του υπόπτου τον οποίο κατονόμασαν ως τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ. «Πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος» προειδοποιούν, καλώντας τους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τις αρχές για τυχόν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Παρότι η αστυνομία δεν γνωστοποίησε περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα ή τα κίνητρα του υπόπτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Καρντ, έφεδρος του αμερικανικού στρατού, υπηρετούσε με την ιδιότητα του εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση στο Σάκο του Μέιν.

Όπως μεταδίδει το Associated Press επικαλούμενο έγγραφο από τις τοπικές αρχές, ο Καρντ είχε νοσηλευτεί σε δομή ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες το καλοκαίρι του 2023 καθώς φέρεται να «άκουγε φωνές», ενώ είχε «απειλήσει να ανοίξει πυρ» στη στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με τον Τζον Μίλερ, επικεφαλής αναλυτή στο CNN, το όπλο που έφερε ο δράστης του νέου πολύνεκρου επεισοδίου ήταν τουφέκι τύπου AR15. Ο ένοπλος, σύμφωνα με τον ίδιο, φορούσε μπλε στρατιωτικό παντελόνι με «φουσκωμένες τσέπες» που υποδήλωνε την πιθανότητα να έφερε πάνω του και άλλα όπλα.

Ο Καρντ φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μέιν μεταξύ 2001 – 2004, σπουδάζοντας μηχανική, όπως επιβεβαίωσε το ίδρυμα στο NBC.

Σύμφωνα με την Washington Post, η πολιτεία του Μέιν διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής στη χώρα και από τα χαμηλότερα εγκληματικότητας. Συνήθως διαπράττονται περίπου 20 ανθρωποκτονίες ετησίως, εκ των οποίων οι μισές ενδοοικογενειακές.

Η χθεσινή είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση του είδους σπό τον Αύγουστο του 2019 στις ΗΠΑ, σε μια χώρα όπου η οπλοκατοχή θεωρείται από εκατομμύρια πολίτες θεμελιώδες και αναπόσπαστο συνταγματικό δικαίωμα.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Associated Press, το μακελειό στο Λιούιστον είναι το 36ο φονικό επεισόδιο πυροβολισμών στις ΗΠΑ εντός του 2023.

Πηγή: Associated Press/Washington Post

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;