Λωρίδα της Γάζας: Περίπου 600.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι
Τουλάχιστον 40 δομές της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας έχουν επηρεαστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γαζας, σχεδόν 600.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 150 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 40 δομές της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας έχουν επηρεαστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

«Τα καταφύγιά μας είναι γεμάτα τέσσερις φορές πάνω από τη χωρητικότητά τους. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους καθώς οι υπάρχουσες υποδομές είναι υπερπλήρεις», τόνισε η UNRWA.

Χιλιάδες νεκρά παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, τουλάχιστον 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 18 ημέρες και για 30 στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Στην ανακοίνωσή της, η UNICEF για τα παιδιά ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 30 παιδιά φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και 2.360 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ παράλληλα 5.364 έχουν τραυματιστεί λόγω «αδυσώπητων επιθέσεων» από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο αριθμός των νεκρών από τη Γάζα παρέχεται από το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς και είναι δύσκολο να επαληθευτεί, αναφέρει ο Guardian.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) παρείχε αυτά τα στοιχεία και έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;