Χαμάς: Οι όμηροι θα απελευθερωθούν αν το Ισραήλ μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
O Λευκός Οίκος τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε λεπτό στάδιο μετά τις αναφορές για απελευθέρωση 50 ομήρων

Ο βασικός διαπραγματευτής της Χαμάς σχετικά με την τύχη των περισσότερων από 200 ομήρων που κρατούνται από την οργάνωση στη Γάζα λέει ότι όλοι οι άμαχοι θα απελευθερωθούν, αν τηρηθούν οι κατάλληλοι όροι.

Σε συνέντευξή του μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ο Χάλεντ Μεσάλ δήλωσε στο Sky News ότι οι άμαχοι που κρατούνται από τη Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι αν το Ισραήλ μειώσει την ένταση των βομβαρδισμών στη Γάζα.

Είπε ότι η απελευθέρωση ομήρων δεν μπορεί να γίνει όσο η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ παραμένει τόσο έντονη: «Θέλουμε να σταματήσουν οι τυχαίοι βομβαρδισμοί, η ολοκληρωτική καταστροφή, η γενοκτονία, ώστε οι στρατιώτες της Αλ Κασάμ να μπορέσουν να τους πάρουν και να τους παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό ή σε οποιονδήποτε άλλον» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μεσάλ επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι 22 όμηροι έχουν πεθάνει σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Οπως σημειώνει το βρετανικό μέσο, ο Χάλεντ Μασάλ είναι μια ισχυρή προσωπικότητα εντός της Χαμάς, που λατρεύεται ως ζωντανός μάρτυρας αφού επέζησε από μια ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας του πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Χαμάς – Λευκός Οίκος: Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε λεπτό στάδιο

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις αναφορές από τη Μέση Ανατολή σχετικά με μια «συμφωνία» με τη μεσολάβηση του Κατάρ με τη Χαμάς για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, άφησε να εννοηθεί στους δημοσιογράφους ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε λεπτό στάδιο:

«Το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία καθιστά αδύνατο να δώσουμε δημόσια λεπτομέρειες για τις προσπάθειες που γίνονται. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη βοήθεια που πήραμε για να βγάλουμε έξω αυτούς τους δύο Αμερικανούς, τη μητέρα και την κόρη και χαιρόμαστε που είναι καλά.Γίνονται πολλές προσπάθειες, πολλές συνομιλίες και συζητήσεις με τους εταίρους στην περιοχή. Και νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην το αναλύσουμε λεπτομερώς».

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;