Χαμάς: Ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ακόμα ομήρων
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Χαμάς αποφάσισε να απελευθερώσει τους δύο «για ανθρωπιστικούς λόγους» σύμφωνα με την Haaretz.

Την απελευθέρωση άλλων δύο ομήρων ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της Χαμάς. Οι δύο όμηροι που η Χαμάς δήλωσε ότι απελευθέρωσε κατονομάστηκαν από την οργάνωση ως οι Ισραηλινές Νουρίτ Ιτσχάκ και Γιοχεβέντ Λέβσιτς.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων ως κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Χαμάς αποφάσισε να απελευθερώσει τους δύο «για ανθρωπιστικούς λόγους» σύμφωνα με την Haaretz.

«Ο εχθρός είχε αρνηθεί να τους παραλάβει την περασμένη Παρασκευή», υποστήριξε ο Αμπού Ουμπάιντα, επαναλαμβάνοντας έναν ισχυρισμό που είχε διαψεύσει το Ισραήλ ως «ψευδή προπαγάνδα».

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διευκόλυνε την απελευθέρωση δύο ακόμη ομήρων της Χαμάς με τη μεταφορά τους έξω από τη Γάζα απόψε».

Πρόσθεσαν ότι «ο ρόλος μας ως ουδέτερος διαμεσολαβητής μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών καθιστά δυνατό αυτό το έργο. Είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε τους υπόλοιπους ομήρους και να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική απελευθέρωση. Είμαστε ευτυχείς που τα άτομα αυτά θα επανενωθούν σύντομα με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1