Ηράκλειο: Νεκρός 38χρονος ορειβάτης στο Αγιοφάραγγο
Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον άνδρα, τον οποίο αμέσως μετά παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στο Ηράκλειο, 38χρονος άνδρας που φέρεται ότι έκανε αναρρίχηση στο Αγιοφάραγγο του Δήμου Φαιστού.

Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον άνδρα, τον οποίο αμέσως μετά παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στο Ηράκλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη, το Αγιοφάραγγο επισκέπτονται ορειβάτες και λάτρεις της περιπέτειας, οι οποίοι συχνά ισορροπούν πάνω σε σχοινιά και ιμάντες, που τοποθετούνται από τη μια άκρη στην άλλη πλευρά, σε σημεία του βουνού, κοντά στην παραλία.

Να σημειωθεί πως το Αγιοφάραγγο βρίσκεται στη νότια Κρήτη, στην ακτή της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος. Απέχει γύρω στα 80 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Είναι σε απομονωμένη τοποθεσία νότια από τα Μάταλα και δυτικά από τους Καλούς Λιμένες, η οποία δεν εξυπηρετείται από οδικό δίκτυο.

Στη μεγαλύτερη διαδρομή του φαραγγιού στο Ηράκλειο υψώνονται κατακόρυφοι γκρεμοί με σπηλιές αλλά η πορεία μέσα στην κοίτη του ρέματος είναι εξαιρετικά εύκολη και ομαλή. Λίγο πριν την έξοδο στη θάλασσα, υπάρχει αναρριχητικό πεδίο και είναι πολύ συνηθισμένο να δείτε κάποιους να κάνουν αναρρίχηση στο γκρεμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;