Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο: Πότε ξεκινά - Ποια μαθήματα και ποιους μαθητές αφορά
Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο.

Το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για μαθητές είναι η καινοτομία που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξη, το ψηφιακό φροντιστήριο πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά από τον Φεβρουάριο του 2024 με δύο μαθήματα, το ένα από τα δύο θα είναι σίγουρα τα μαθηματικά, ενώ το δεύτερο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα (φημολογείται ότι θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα).

Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο: Πώς θα διεξάγονται τα ηλεκτρονικά μαθήματα

Τα μαθήματα θα είναι μαγνητοσκοπημένα σε πρώτη φάση αν και επιδίωξη του Υπουργείου  είναι να υπάρξουν και μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργασία πάντα με εκπαιδευτικούς με παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης.

Η πλατφόρμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών

Τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών εκτός σχολικού ωραρίου, θέτει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας.

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα που θα βρίσκονται στη νέα πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται θα αφορούν όλες τις ηλικίες,  δηλαδή μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και θα είναι προσβάσιμα από το σύνολο των μαθητών.

Τι θα περιέχει η πλατφόρμα

Θα υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα μαθήματα ενώ στόχος είναι να υπάρξουν και μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση σε συνεργασία πάντα με εκπαιδευτικούς με παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης.

Έτσι ένας μαθητής που έχασε λόγω ασθένειας το μάθημα ή απλώς επιθυμεί να επαναλάβει την παράδοση μιας ενότητας γιατί δεν την κατάλαβε καλά θα μπορεί να ανατρέχει στο σχετικό βίντεο αλλά και σε επιπλέον βοηθήματα, όπως σημειώσεις ασκήσεις πρόσθετο υλικό για να μπορέσει να το κατανοήσει.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα θα υποστηρίζει και τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και την απάντηση τους από εκπαιδευτικούς μέσω chat.

Στόχος του υπουργείου είναι στις αρχές του επόμενου έτους να τεθεί σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των μαθημάτων.

Η πλατφόρμα MySchool θα επανασχεδιαστεί

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, ψηφιοποιούνται  τα λεγόμενα υπηρεσιακά έντυπα όπως το απουσιολόγιο και το βιβλίο ύλης.

Οι βαθμολογίες των μαθητών θα ψηφιοποιηθούν επίσης, δημιουργώντας και τις αντίστοιχες πλατφόρμες ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τα σχολεία.

Ταυτόχρονα επανασχεδιάζεται η πλατφόρμα MySchool και το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών διοίκησης που λειτουργούν σε σχολεία και διευθύνσεις εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την ενοποίηση όλων των πλατφορμών και των αποθετηρίων εκπαιδευτικού υλικού θα γίνουν οι διαδικασίες απλούστερες και φιλικότερες για όλους τους εμπλεκομένους.

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο

δωρεάν ψηφιακό σχολείο

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο πώς θα λειτουργεί το ψηφιακό φροντιστήριο αποκαλύπτοντας ότι:

«Έχουμε δρομολογήσει την Ψηφιακή Ενισχυτική Διδασκαλία, που θα βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις επιδόσεις τους. Πρόκειται για ένα ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαγνητοσκοπημένων και σε ζωντανή μετάδοση μαθημάτων και επιπλέον θα προσφέρει εργαλεία εμβάθυνσης και υποστήριξης. Αρχικά σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρόκειται να δημιουργήσουμε βίντεο με πρότυπες παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης.

Επιπλέον σε κάθε ενότητα ο μαθητής θα μπορεί εφόσον το επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της αυτοαξιολόγησης προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι όντως εμπέδωσε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος Πέρα από την ασύγχρονη εκπαίδευση θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν πρόσθετη υποστήριξη από εκπαιδευτικούς.

Η Ψηφιακή Ενισχυτική Διδασκαλία αντανακλά την πρόθεση να αξιοποιήσουμε τόσο την εξοικείωση των παιδιών με τα ψηφιακά μέσα όσο και την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε από την τηλεκπαίδευση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να προσφέρουμε προαιρετικό και εντελώς δωρεάν σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή ένα επιπλέον εργαλείο υποστήριξης το οποίο μιλάει τη γλώσσα τους είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν οι νέοι και ταυτόχρονα πληροί τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές».

Πηγή Φωτογραφιών: Ιntime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;